HFSS granica, val uvjeti za priključak antene sa feed

H

Heikoo

Guest
Pozdrav svima,

Imam antenu sa feed-line, gdje sam kao ekscitacija val luka.Postoje dvije mogućnosti da se zrak okvir.Možete stvoriti val luka u istoj ravnini kao i radijacija okvir ili okvir je λ / 4 daleko od početka hrane liniju gdje se nalazi luka val.Dakle, što je simulacija pravilo?

Heikoo,
ako u upload tvoj varalica sam bolje mogao razumjeti ur problem i mogu pokušati to popraviti.

I.

u redu,

1. mogućnost: val luka je unutar airbox.Simulacije pravilo je povući vrlo tanka PEC cigle i dodijeliti luka na lice PEC cigle dodirivanje antene (izgleda da se hranio cpw, zar ne?).PEC je 'ne-riješiti unutar' materijal u HFSS.Waveports mora biti postavljena između "ne-riješiti unutar '(bez meshed) i" riješiti unutar "materijala (poput meshed dielektrika, itd.).Ovo rješenje se obično koristi kada postoji posebna potreba za korist waveports kao tzv "unutarnje luke ';

2. mogućnost: crtanje pravokutnih list dirljiv airbox i dodijeliti waveport.Ovo je najčešći način korištenja waveport, jednostavnije biti izvučeni.Mislim da je ovo bolje odgovara ur potrebe, zaista nema potrebe staviti waveport unutar airbox u ur slučaju.

Dvije situacije su, ionako, ekvivalent.

I.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back