HF materijala za digitalnu PCB

B

Buenos

Guest
hi.

tko koristi visoke frekvencije dielektrični materijali za velike brzine PCB dizajna, koji ne, i zašto?

U AMD appnote koriste standardni za FR4 odbora, gdje su najveća brzina autobusnog je 400MHz DDR memorijske sabirnice.

za istu brzinu odbor, Intel koristi neke HF materijala, s oko 3,2 Er.U appnote, kažu širine i debljine, 4 / 5 mils.oni žele 55 ohma striplines.To je moguće samo s Er = 3,2 s HF nad materijalom.tako je ona potrebna ili ne?

HF materijale poput Rogersa i Gentek se koriste u 10gbps aplikacije.Za aplikacije poput nekoliko hundered MHz, FR4 je više nego dovoljno.

s jednom impedancija kalkulator treba Er = 3,2 za 55 ohm (na 5mil/5mil) s drugim kalkulatorom potrebno 4,5 što je normalno FR4.

pa ja sam zbunjen.Added nakon 1 sata 25 minuta:provjerio sam ponovo, da oglas:

dovoljno visoke impedancije i dovoljno visoko gustoće na unutarnjim slojevima moguće je samo s niskim Er materijala.

s normalnim FR4 55 ohma trag na unutrašnje slojeve moguće je samo debljine 0,2 mm, ali onda trag na razdvajanje velikih brzina autobusnog mora biti 0,4 mm koja se ne može proizvesti dovoljno gusta za PCB vrlo složen spoj sa 1000 pin BGAs .

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back