help!

P

Picstudent

Guest
zdravo
Ja sam početnik u 8051 obitelji controllers.Presently sam radiš Projekti na PIC jedini.Htjela bih početi raditi na moju obitelj Intel also.I sam zbunjena s puno versions.Kindly vodič mene sa prikladnim kontroler za početak sa.Također mi dati neke linkove na prikladan ide i programer da biste započeli s.Ja sam radi razvoja u zboru samo za sada.Tako C razinama svibanj neće biti udoban za mene.

Salam,

Mnogi companys sada fabrikovati UC 80C51 arhitekture temelji se na Intel, Atmel, Dallas ....

Najpoznatiji je UC ATMEL AT89CXXXX serije.

Možete početi sa AT89S51 (4k flash) ili AT89S52 (8k flash)
Oboje su ISP (u sustavu Programble) tako da možete lako ih program pomoću kabela (DB25) s buffer (Traži EDABoard za AT89S ISP programer)

Za dobar uvod i mnoge resurse idite na
www.8052.com

Asembler ASEM51, It's good.

Simulator Pinnacle52 i ispravljanje pogrešaka

Poslat ću vam linkove za gore mekana kasnije.

Eng.Amr Ahmed

započeti s 8051 (80C51) koji ima sljedeća konfig.
>> 16 bita addressbus
>> 8 bitnu sabirnica podataka
>> 4 IO lukama
>> 4K ROM interni
>> 128 bajtova RAM-a

Vidi: 8051 Micro-Controller by Kenneth AYALA
& INTEL Priručnik također dostupna na Intel
Web stranica

The 51 CPU evoluirala od originalnog prvih 31 mikro.
Postoji mnogo proizvođača. Ali samo diffrence je iznos od periferije ..Na primjer neki imaju 2 vrijeme druge 3 drugi čak 1.
Neki imaju jednu UART neke čak 2.Neki imaju interne FLASH drugih morate ga dati na račun koristeći I /
O kočiće ..
Neki su brže od ostalih Sada ima oko koje se pokreću u 100Mhs i RISC CPU ..Ja čak znam jednog proizvođača u Kanadi koja je verzija od 51 s jedinica s pomičnim zarezom !!!!!!!!!
Ove dane možete napraviti vlastitu verziju od 51 .. Ima obilje od slobodan synthesizable jezgre
Jedna stvar su oni svi u Commun je pouku postaviti adresu prostora.To znači da koriste isti software tools ..Ja ću vam preporučiti uzimajući Keil je manje ili više je de facto standard u insdustry ..

Dobrodošli na svijetu .. 51 (nema velika stvar)

eltonjohn wrote:

The 51 CPU evoluirala od originalnog prvih 31 mikro.

U mom iskustvu, možete početi sa 8031, 2051, itd. Oni su jednostavno više.Trebao bi biti dobar početak s ovim čipovima.

Oprostite mi ...Ali kada sam bio na INTEL u 1988
-1991 koristili smo pozvati ga sklop.Tako je vjerojatno ime stick to me ..Nije ni čudo
JA pa ipak imati sve one sada stari INTEL data sheet svi kažu MICRONTROLLER ...Pitam se, ako razmišljate više od stare 8085
Bilo koje načine možete nazvati kako želite da je u redu sa mnom!

ovdje je jedan od onih starih dataheets
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

eltonjohn wrote:

Oprostite mi ...
Ali kada sam bio na INTEL u 1988 -1991 koristili smo pozvati ga sklop.
Tako je vjerojatno ime stick to me ..
Nije ni čudo

JA pa ipak imati sve one sada stari INTEL data sheet svi kažu MICRONTROLLER ...
Pitam se, ako razmišljate više od stare 8085

Bilo koje načine možete nazvati kako želite da je u redu sa mnom!ovdje je jedan od onih starih dataheets

i ono što sam htjela da objasni na newbie je da CPU 51 je još uvijek isto ..i periferne jedinice i memorije su one koje se promijeniti iz verzije u verziju Periferije CPU memorija = MCU
u slučaju da su sva 51 verzije dijele isti CPU!koja se razvila iz originalne 31 mikro prvi u svijetu!....

eltonjohn wrote:

i ono što sam htjela da objasni na newbie je da CPU 51 je još uvijek isto ..
i periferne jedinice i memorije su one koje se promijeniti iz verzije u verziju Periferije CPU memorija = MCU

u slučaju da su sva 51 verzije dijele isti CPU!
koja se razvila iz originalne 31 mikro prvi u svijetu!
....

Bok,

Ne želim praviti polemički post ali slažem se s eltonjohn.

Na mojoj fazi obuke (~ 20 godina .... sig!) Na Intel je 8051 obitelji je predstavljen sa imenom sklop.

Razlika je u namjeni u objektu ne u harware konfiguraciji.

U definiciji mikro korišten je odrediti CPU namijenjeni ugrađenih aplikacija.

Razlika u hardverskom konfiguracijom je urađeno od strane tecnology dostupni u'80.

U 8051 je bio maskiran MCU (proizvodnja je programiran MCU odvijalo neposredno INTEL s kupcima code).

Ako je klijent proizvodnju bio nedostatan za numerički zakrabuljeni proizvodnje došlo je dvije opcije.
Prvi je bio 8031 s vanjskom EPROM.
The secon je skupo 8751 (windowed EPROM verzija) koji je bio praotac je flash MCU ovih dana (šifra se koristi u razvoju).
Naravno, postojala je 8751 OTP (jedno vrijeme programiranja) verziju (unutarnje, bez prozora EEPROM) koji je još uvijek dostupan danas.

Sve vrste unutarnje MCU koda može se koristiti s vanjskim EPROM ili RAM za kod ili ovna nastavcima.

Oh ti me doveo natrag neke uspomene ..Kao vrlo mladi inženjer. Oko 1985 smo dizajnirali Minitel terminal u mojoj rodnoj Francuskoj i odlučili smo ići na (8k) zakrabuljeni 8031 ..Troškovi naknada za masking je vrlo pristupačne oko 10,000 $ (dolara, od onih dana).A uz koje smo naručili 10K komada ..Ali ova druga mi otkrili kod BUG, imali smo kutije i kutije od onih critters a ne koristiti za njih ..Sjećam se jednom prilikom proveo jedan popodne ugradnja ih na zid samo za ukras !!!!!!! jajajaj

Trebala bih spomenuti u dane one koju imaju simulatori did't danas
i emulators su bili vrlo skupi ..
Sjećam INTEL Kasnije je došao gore sa EPROM koji je imao multipleksor (373)
ugrađen unutra ..

zdravo
Hvala svima za informativni razgovor i ja sam vrlo sretan da je moj post se dogoditi da se aktiviraju vrlo ozbiljne rasprave koje showered puno svjetla u evoluirajući puta naše dobre stare controller.Atmel je jako pištanje i lako dostupno u našim area.So ja ja planiram početi s tom controller.I bio u mogućnosti naplatiti odnosno preuzimanje assemblers i programera za that.But mi imate IDE za Atmel procesorima kao MPLAB za Picmicros?
Što se tiče microcontrollers vs mikroprocesora diskusija sa newbie's gledišta Osjećam da je 8031 više nego mikro procesor jer kao po defenision smo sve minimalne periferije, samo programe memmory je absent.So uređaj appraoaches u 'formu' propisanog za kontroler, daleko od procesora.
Hvala za sve informacije.
CU

Uhmmm ..Budući da je 51 takav sklop stari, to je dobro učvrstiti arhitekture. A različitih proizvođača nisu pritom ga kao vlastitu arhitekturu, oni ne trebaju ..Tako da su dobro stablished softverskih tvrtki koje podržava većina je okusa ovog čip ..Dug kao JA znati IDE za samo 51 da se određeni proizvođač pruža se jedan po CYGNAL i jedan po TRISCEND. (Cygnal je promijenio ime u latetly) Razlog je da se taj okus od 51 dolaze s periferije toliko da žele da olakšavaju program.I sada, u jesen chips novu kategoriju. Smatra da su CSoC (podesiv sustav na čipu) i dalje se temelje na starim CPU Intel ..ali s obzirom na mnoštvo novih periferije, one zahtijevaju bolji IDE.Tako da radije ići u profesionalnom okruženju kao što je programiranje u Keil ili Archemides.Obično oni potporu tvrtkama najveći dio okusa od 51
The Triscend je vjerojatno najkompleksnijim svih 51 derivatives to čak ima i DMA je moguće učiniti bankarstva do 16Mbytes ona također sadrži FPGA!
Cygnal je s druge strane, to je više orijentirana mix signala. I ona dolazi s vey moćan 51 copmpatible RISC jezgru sposobnu u nekim verzijama do 50 ~ 100 MIPS ja pravedan je dobio nove uzorke c8051F320 je u potpunosti integriran USB! ..ans je maleni
JA uživati puno programiranje i onih čips ..mali cygnal dopustite mi da rješavaju složene razumnom dizajne sa vrlo malo komponenti.
Pogledat onih 51 derivated proizvoda. zbog nekog razloga i ne ATMELS sa 51!.. možda i ne trebaju!
U svakom slučaju, to
je razlog zašto je 51 je tako velika arhitektura ima dosta konkurencije i inovacija.

u cygnal je sada silab:
http://www.silabs.com/products/microcontroller/
u triscend je sada Xilinx
www.triscend.com

Možda će Vam se desno oko 8031 naziva MCU, jer je na čip periferne, mislim da smo svi imaju ideju o razlici između MCUs i CPU.
On-chip periferije bi moglo biti dovoljno da definiraju ga kao MCU.
Danas najviše 8-bitni uređaji imaju na čipu program memorije, ali neke ipak koristi vanjski flash ROM-a ili programa za memoriju (MPU).

Renesas (Hitachi i bivši Mitshubishi) proizvodi mnogo popularnih 4 -, 8 -, 16 - zalogaj i 32 porodica.Renesas oboje čini microcontrollers i micorprocessors.
Tako da bi moglo biti tri vrste
CPU
MPU
MCU

MPU se koristi za ugrađenih procesora CPU dok se koriste za računala.
Kad su spomenuti MPU i MCU pod jedan, oni ga zovu mikroračunalo.
Renesas: http://www.renesas.com/eng/products/mpumcu/index.htmlhttp://www.mindbranch.com/listing/product/R97-469.html
Quote:

vs.
The Cahners In-Stat Grupa vjeruje da se neslaganja za mikroprocesora ugrađenih leži u sadašnjosti definiciju nekog MPU
vs
and in the disappearance of MPUs as cores inside large systems-on-chip that may be proprietary or reported as ASIC or DSP devices.
jedan MCU (ima neizbrisivu memoriju na čipu),
a nestanak MPUs kao jezgre unutar velikih sustava-na-čip koji svibanj biti vlasnički ili prijavljen kao ASIC ili DSP uređaja.
Ovo izvješće predstavlja MPU dobavljač na tržištu dionica i tržišne perspektive za CPU i ugrađenih MPUs za kalendarsku godinu 1999.

ftopic78452.htmlOvaj site ima C programiranje ebook za 8051 mikro obitelji.

Molimo pogledajte

MOJI ---!!!!!!!!!!Hvala ME nije znao o TRISCEND ide iz poslovanja!to je rečenica ima pravo ..

A SAD JE DAN ZA MENE.!jer sam bio savjetnik pri TRISCEND počela i pokušali podići $ 9m i oni je dobio $ 20 M od Panasonic ulaganjem grupi sam prezentaciju o zašto je to NICE TEHNOLOGIJA, i također je bio jedan od prvi CUSTUMERS ...TRISCEND nikad ne ode JAVNA ..po vremenu htjeli povećati vrijednost tvrtke ..Svijet je različitih mjesta.Xilinx je samo uzimalac jer ingineers zatrudnje TRISCEND da su Xilinx escapees ..

Boy ...moj Healey je otišao u aukciji TRISCEND
ovaj svijet zbilja je sranje!Molimo vas da ne beleave da je oporavak u SAD-..To je samo Bull ..!

eltonjohn wrote:

TRISCEND nikad ne ode JAVNA ..
po vremenu htjeli povećati vrijednost tvrtke ..
Svijet je različitih mjesta.
Xilinx je samo uzimalac jer ingineers zatrudnje TRISCEND da su Xilinx escapees.

MENI je napisao
/ la:

Ako ste zainteresirani za CSoC trebali biste provjeriti čempresima, oni su neki vrlo zanimljivi SSoch sa 8051 jezgri.

Čempres poziva ih Programabilni System-on-Chip (PSoC), koja je zaštitni znak.

Oba CSoC i PSoc su System-on-Chip, samo s različitim nazivima.

Čempres imaju neki svoj vlastiti razvoj Alati za tim čipovima.

The čempres PSoC's areavailable sa USB potpunosti integrirane i dobra za oblikovanje Mixed-signala poput Silicon Laboratories (Cygnal).

www.cypress.com.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back