[help] Nizak IF vs DLIF: koja je pogodna za GPS?

C

cmosbjt

Guest
U CMOS potpuno integrirani prijemnik dizajn, postoje neke arhitekture kao što je nisko IF.
Ali postoje i dvokrevetne IF Niska Niska IF.
Pročitao sam neke novine o njima, čini se da DLIF se često koristi u bežični LAN tranceiver a puno ljudi koristi Niska IF GPS prijamnik dizajna.
Svatko može reći mene zašto?
Arhitektura koja je više prikladan za GPS?Hvala.

Ponekad (ovisi od konačni aplikacija) se još uvijek koristi dvostruke konverzije, optimizirati prijem kad je integrirana u mobilnim telefonima.
http://www.betheltronix.com/products/gps/bt1575.pdf

Zbog operacije Frekv.od 802.11a je tik do dvaput op Frekv.od 802.11b / gMoguće je koristiti jedan LO dolje pretvoriti 802.11a na bend 802.11b / g, a zatim ih pretvoriti u nisko-IF baseband.Pri radu na 802.11b / g, samo zaobići 1. down konverter.

dsjomo wrote:

Zbog operacije Frekv.
od 802.11a je tik do dvaput op Frekv.
od 802.11b / g
Moguće je koristiti jedan LO dolje pretvoriti 802.11a na bend 802.11b / g, a zatim ih pretvoriti u nisko-IF baseband.
Pri radu na 802.11b / g, samo zaobići 1. down konverter.

Low-IF je svakako razuman izbor.Međutim, zero-IF topologija je također pogodan za GPS prijemnika.
Izbor topologije prijemnik također treba odražavati svoju vlastitu sklonost dizajn.
(Dopustite mi da koristi primjer: Slaba-IF prijemnik topologija se općenito smatra da najbolje odgovaraju za Bluetooth. No, možete naći mnogo napraviti odlične nula-IF Bluetooth prijemnika, jer su dobro dizajnirana.)

Sretno!

Sve najbolje

DonJ wrote:

Low-IF je svakako razuman izbor.
Međutim, zero-IF topologija je također pogodan za GPS prijemnika.

Izbor topologije prijemnik također treba odražavati svoju vlastitu sklonost dizajn.

(Dopustite mi da koristi primjer: Slaba-IF prijemnik topologija se općenito smatra da najbolje odgovaraju za Bluetooth. No, možete naći mnogo napraviti odlične nula-IF Bluetooth prijemnika, jer su dobro dizajnirana.)Sretno!Sve najbolje

Moj point je bio da nisko-AKO bi bilo adekvatno za GPS prijemnik, ali ujedno treba razmotriti i nula-IF as well.

Možete pronaći dosta GPS prijemnik dizajna u otvorenom literaturi.

Sve najbolje

Hvala.Radije Niska IF, nula-IF ima teškoća filtriranjem šum treperenja i dc offset.Mislim da je dvostruko niske AKO nije potrebno.Bilo koji sugestija?

Čitala sam neke novine ovih dana o GPS-radio, neki od njih koriste LIF i drugi koriste DLIF.Dodano nakon 5 minuta:Među njima DLIF je uglavnom za slike odbijanja radi dok LIF koristiti Višefazni filtar za napraviti posao.

bok
pogledajte sljedeći link

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=978273 # 978.273

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back