Helikalni rezonator Dizajn

A

A.Gupta

Guest
Ja sam projektiranje spiralni rezonator (četvrtina val), za plazma iscjedak. Ja ga dizajniran za 150 MHz, s vanjskim štitom od 77 mm (3 inča) promjera prema formulama danim u novinama. Rezonator ima unutarnje zavojnice s 4,8 okreta s travnjaka 2,16 okreta / inch. Ja sam uzimajući rezonantnu frekvenciju na 133 MHz, a također i na 369 MHz (treći harmonik). To je u redu, kao i moj broj zavoja su malo veći. Teoretski sam trebao dobiti 50 ohma odgovarati na trećine od zauzvrat. Ali kad spojite na teorijski izračunate položaju prikazuje VSWR od 15 godina. Ja sam uzimajući VSWR = 2, na lokaciji vrlo blizu tlu, a to nije moguće ići niže. Čini se da je P od rezonator je puno veći od teoretske vrijednosti. To je nemoguće, nešto je pogrešno. Pokušao mijenja spiralne parametara, ali nije mogao impedancije. Molimo predlažemo što učiniti sljedeći.

P faktor jednadžba spiralni rezonator većini slučajeva se odnosi na neopterećenog-Q, koji može doseći vrlo visoke vrijednosti. Za najbolju impedancije, umjesto koristeći samo žice vezu iskoristiti rezonator, morate koristiti niz ukrasnu kondenzator, i prilagoditi svoju kapacitivnost u usklađenosti različitih pak omjera (možda 1/3 omjer bi trebao biti u redu), dok ne dobijete Najbolji VSWR. Ako spiralni rezonator je dio multi-pole spiralni filter, ovaj kapacitet će biti malo drugačiji dobivanje najbolje VSWR, ili uzimajući zamoljene filter karakteristike.

P faktor jednadžba spiralni rezonator u većini slučajeva se odnosi na neopterećenog-Q, koji može doseći vrlo visoke vrijednosti. Za najbolju impedancije, umjesto koristeći samo žice vezu iskoristiti rezonator, morate koristiti niz ukrasnu kondenzator, i prilagoditi svoju kapacitivnost u usklađenosti različitih pak omjera (možda 1/3 omjer bi trebao biti u redu), dok ne dobijete Najbolji VSWR. Ako spiralni rezonator je dio multi-pole spiralni filter, ovaj kapacitet će biti malo drugačiji dobivanje najbolje VSWR, ili uzimajući zamoljene filter karakteristike.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back