GPS Razmjena s računalom

A

adityatyagi99

Guest
Ja m koristeći fastrax OEM GPS modul.Kad sam ga spojite na računalo, dobio sam ošteti podatke na hyperterminal.Ja sam dobila isti broj podataka u sekundi i podešavanje isti kao u dane tablični.
Ali, ne može dobiti željeni rezultat.Može li iko vodič mi što može biti problem.

Jedan mogući problem je da ove nove generacije GPS moduli tvrde da su RS-232 porta, dok u stvarnosti oni koriste samo 0-5v ili u nekim slučajevima 0-3.3V kao izlaznog nivoa ..
Pokušajte koristiti osciloskop i "vidi" ono što naponskim razinama vaše gps modul šalje ..
Računala najvjerojatnije će raditi sa 0-5v ali ako naponskim razinama ispod praga koji vas svibanj lice problem ..

Rgds,
IanP

IanP wrote:

Jedan mogući problem je da ove nove generacije GPS moduli tvrde da su RS-232 porta, dok u stvarnosti oni koriste samo 0-5v ili u nekim slučajevima 0-3.3V kao izlaznog nivoa ..

Pokušajte koristiti osciloskop i "vidi" ono što naponskim razinama vaše gps modul šalje ..

Računala najvjerojatnije će raditi sa 0-5v ali ako naponskim razinama ispod praga koji vas svibanj lice problem ..Rgds,

IanP

sigurno je brzina prijenosa podataka će biti drugačiji, što Vam je navika dobili ispravni podaci.
koliko je brzina prijenosa podataka koje koristite?

Mislim da je GPS modul radi na 3,3 V & MAX 232 radi na 5v možda što bi moglo biti problem, koliko je baudrate ste odabrali?je to 4800?što su hiper terminal postavku?

http://www.dnatechindia.com/index.php/Tutorials/8051-Tutorial/HYPERTERMINAL.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back