gm / id pomoć

B

Blackuni

Guest
Bok,

Nakon čitanja radovi i rasprave dostupna na forumu i ja razumijem previše da ih se može koristiti za analogni dizajn.Ali imam malo sumnje u to koristi.

Nakon dobivanja GM / id vs ID / (W / L) i GM / ID vs VA (rano napon) Kako mogu ih interpretirati i koristiti ih za moj dizajn.
Da li trebam roditi ovo za različite vrijednosti W / L.

Imam malo dizajn primjer koji sam dobio od ranije rasprave na ovom forumu, ali ja sam nesposoban da ih u potpunosti razumjeti.

Ugoditi pomoć mene sa vašeg ulaza / resursa

Hvala

Iz vašeg kruga, te odrediti ono što je potrebno gm.Onda, vjerojatno imate dobru ideju za ono što raspon gm / ID bi trebao biti za tehnologiju (zemljište GM / id m * da biste dobili ideju o tome gdje je tehnologija slatko mjesto).Koristite GM / id sizing chart to odgonetati što W / L bi trebao biti.

bok,

Thanks for your ulaza.pomoću GM / id sizing chart ja mogu shvatiti W / L, ali kako izabrati L kao neki papir u ovom forumu tvrde da su i oni mogu pronaći L

Hvala

Pa, možete zemljište 1/gds za različite L'e, da biste dobili dobru ideju o tome koliko dugo uređaj mora biti.Ili možete također zaplet gm * ro, intrinzična dobit, u odnosu na VDS, za različite L'a.

I dati u neke korisne radove.Nadam se da pomaže u to undestand Gm / Id metodologije u potpunosti.Postoje impotant za dizajnera ne samo Gm / Id vrijednost, ali iskopavati (GDS), Vdsat, širina pojasa, odgovarajući i buke.Ovo je kompletan set da bi odluku o trade-off u analogni dizajna.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=762910 # 762.910
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=621110 # 621.110

Denis Hi Mark,

Hvala za članak i da mi je pomogao da shvate gm / id metoda
ali imam malo sumnje o korištenju tih jednadžbi u hspice

na primjer, kako naći trenutnu tehnologiju iz HSPICE

Hvala

Ja sam takve kalkulator iako spretnost i slutnja.Korištenje predosjećaj ja dobiti parametre točka djelovanja nego što sam izračunati drugi jedan (npr. RDS, Gain, BW, Ft, odgovarajući).
I0 je iskustvena vrijednost, jer ona nije dio bsim3v3.Ako mos pristranost u ull slaba inverzija regije može izračunati N0 = 1 / ((Gm / ID) * VT) i I0 = 2 * N0 * Kbeta * vt ^ 2 / (W / L).Nekoliko iteracija za IC = 0.1, a ja ću dobiti N0 i I0.
Ovaj put ja dobiti I0, a mogu se odrediti i izračunati vrijednost IC W = (ID / (IC * I0)) * L.

Pozdrav, Marko

Sam bio izvjedljiv kako možete dobiti putem I0 spektra.
Ja sam pokušao da biste dobili taj valuse po hspice za dugo vremena.
Thanks for your help.

Gm / ID i Kbeta su OP-izlazni parametri.vt = k * T / q.W i L su poznati.
I define W, L i htijenje, nego računati OP, provjerite da je jedan u slaba inverzija, compute I0.
Korištenje I0 i zalazak IC, izračunati W (L je poznato), dobiti nove I0, i tako dugo.
I0 služi samo za izračunavanje W ako je definirana IC.To nije cilj za mene da biste dobili precizan I0 vrijednost, jer su OP parametri računaju iz W i L. Uvijek ja mogu provjeriti IC pregledom Gm / Id vrijednost.IC znači isto kao i W / L ako ID ne mijenja.

Hi denisMark,

hvala za info.Još jedno pitanje.Ima li bilo koji način da se indirektne mobilnost moj device.the alata koristim nemaju izravnu mogućnost da to učini.

hvala puno za bilo koje vaše ulaza.

Hvala

Pozdrav, Marko

Kroz Hspice, mogu dobiti GM-a i Id sljedeći skripte.
. sonda Gm = par ( "GMO (mn) ')
. sonda Id = par ( "ja (mn) ')
Međutim, ja ne znam kako da biste dobili Kbeta direktno iz izlaznih parametara.
Ako želim dobiti Kbeta, pokušat ću to učiniti na slijedeći način.
. sonda Kbeta = par ( 'GM / Vgst / (W / L)') GM = Kbeta * Vgst * (W / L)
ili
. sonda Kbeta = par ( 'GM * Gm/2/Id / (W / L)') Kbeta = Gm ^ 2 / (2 * Id * (W / L))
Možete li mi reći kako doći Kbeta?

Hvala opet

Ne radim sa hpsice at svi.
U predosjećaj bsim3v3 OP-parametar za Kbeta imaju naziv "betaeff" (svibanj biti to je udio za još jedan Solver).Pokušajte. Sonde K = par ( 'betaeff (mn)').U koristili formule vrijede samo za jake inverzije IK>> 10, oni mogu dati u nepotrebno rezultate.Pokušajte pronaći drugi način.
"neizravne put da biste dobili moj mobilnost uređaja:" - Mislim da ne postoji način da se mobilnost ipak OP.I to nije koristan, mobilnost nije konstantna duž Chanel, to je zavisilo od temperature.U mogu vidjeti male vrijednosti polja mobilnosti površine na normalnoj temp u modelu kartice.
Srdačan pozdrav

Pozdrav, Marko

Vi ste točno pravu o moj izraz za Kbeta.
Neki više pitanje za vas.
Da li I0 = 2 * N0 * Kbeta * vt ^ 2 / (W / L) u svoj post jednake I0 ili je u mojoj priloženoj datoteci?
Ovo je kako ja dobiti I0, opet.
Pretpostavite I0 = 2 * N0 * Kbeta * (W / L) * vt ^ 2
I0 može se izraziti kao sljedeći
I0 = 2 * (ID / GM / VT) * Kbeta * (W / L) * vt ^ 2 = 2 * (ID / GM) * Kbeta * (W / L) * vt
= 2 * (ID / GM) * beta * vt
U Hspice, Beta izražava se kao U0 * * Cox (W / L) i može se dobiti po. Sonda Beta = par ( 'LV21 (mn)').
No, I can't get lik poput Fig.1 u sljedećim papir.
http://www.nsti.org/publ/MSM2002/352.pdf
Koji lik ja dobiti je nešto kao još jedan lik u prilogu.
Ne mislim da ima smisla.
Bilo kako, hvala za vaša pomoć Mark.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

To izgleda kao u izračunali I0 za svaki IK vrijednosti kako bi crtanje.Ne zaboravite da je n = 1 / ((Gm / ID) * VT) vrijedi samo za slaba inverzija.Ull potrebno izračunati vrijednost I0 jednom za slaba inverzija.Nego iskoristiti ovaj vrijednost to izračunati IC za sve vrste inverzija kada je u nacrtati graf.
Vidim da je u hspice i slutnja betaeff znači isto kao i Kbeta * (W / L) ili u0 * * Cox (W / L).Čini se da sam u biti zavedeni.Žao mi je, I0 izračunati vrijednost, a I0 = 2 * N0 * Kbeta * vt ^ 2 / (W / L) znači isto I0 = 2 * N0 * betaeff_from_spectre_or_hspice * vt ^ 2 / (W / L).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back