gdje početi učiti o PIC-a u ovom ogromnom moru PIC?

M

meetmepal

Guest
Hai svima: D, ja sam u inženjerstva i ja znam neke osnove o mikrokontrolerima i njihove programiranje, s obzirom na 68HC11 ja sam prilično zbunjen:? gdje početi učenje PIC iz koje čip početi od? i tako dalje:!:. bilo bi korisno ako neki od vas bi mogao dati svoje mišljenje o tome gdje početi učiti za pic i koji čip početi od temelju ur iskustva ili ur stručnosti! Također želim da biste dobili neke detalje o pristupu memorije koristeći 68hc11, što znači da ono što tip memorije koristiti i kako bi na temelju ur iskustva:?: hvala u očekivanju: D pozdrav, željan naučiti PIC meetmepal: D

hi u može početi s pic 16f84 to je lako nositi sa i naći će se na neto mnogim projektima s njim i knjige

Rekao bih početi s novijim uređajima, poput 18F252. 16F84 je prilično stara i iako učenje još uvijek će vas naučiti osnove, da 18F dijelovi raditi drugačije. Zašto ne naučiti na nešto više moderne koji je više vjerojatno da će se koristiti u novim dizajnom? Microchip su raspisivanju oslobađanje mnogih novih varients od 18F raspona, uključujući i one s ugrađenim USB: D Znate li da možete dobiti besplatne uzorke iz Microchip, ovisno o vašoj zemlji? Oni će vam poslati do 5 tipova, tri od svake vrste. Samo nemojte da zloupotrebljavaju svoj sustav, oni provjeriti više računa itd i da će zaustaviti isporuku na Cijeli poštanski područje! Ako oni će poslati gdje ste, dobili nekoliko 16F84A, 16F877A, 18F252 , 18F452 igrati. Vrlo jednostavno programeri su dostupni za sve njih (samo traži ovdje ili web). Završna točka, ako stvarno želite saznati više o uređajima, naučiti svoju arhitekturu i asemblerski jezik prije preseljenja u C ili Basic. Imat ćete puno bolji uvid u to kako oni rade i biti u mogućnosti kodirati puno bolje u nadređenim jezicima, optimiziranje koda za temeljne arhitekture. Živjeli, FoxyRick.

Pozdrav, jednom početi s je definitivno PIC16F84. Tako mnogi primjeri i resursi za njega. Sada više naprednih, ali slično je PIC16F628 (ima više dodati ons kao HW UART, Analog komparatora, unutarnja OSC ..) Sretan PICin, GAM

Slažem PIC16F84 će vjerojatno biti bolji izbor pogotovo ako se nalazi u maloj zemlji. PIC16F84 je posvuda .... To zapravo i nije lako dobiti držite ništa drugo nego da se (Novi Zeland, najmanje) ... Također, tu je dobar slobodno dostupan C kompilator za 16F84, ali ne i posljednji stvari ... http://www.htsoft.com/products/piclite/

Trebali biste pročitati sve Pic forumima dnevne .... više informacija može se dobiti od njih.

Slažem najbolje mjesto za početak je 16F84 je, naime, počinje čitanjem da je priručnik koji možete preuzeti sa stranice Microchip web. Sljedeća možete graditi neki jednostavan projekt također dostupan kao aplikacija bilješke u mikročip stranicama. Nadam se da ovo pomaže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back