FILTAR dizajn --- BPF, BRF

• Thread starter electronics_kumar
  • Start date
E

electronics_kumar

Guest
WHEREAS BPF----HPF FOLLOWED BY LPF.I GOT WHILLE se odnosi FILTAR dizajn koji FILTRI ZA TAKVE KAO BPF & BRF može biti izgrađen po kaskadno LPF i HPF .... S STRIGENT zahtjeve koji BRF
ZA --- FOLLWOED PO HPF LPF
BUDUĆI BPF ---- HPF LPF slijedi.

Što će se dogoditi ako mi INTERCHANGED LPF, HPF POZICIJA ostvariti BPF I BRF IE je li moguće ostvariti BPF ----> follwed by HPF LPF
BRF -----> HPF LPF follwed by

Možete pročitati "dizajna s operativnim Pojačala i Linearni integrirani krug", Sergio Franco.

theortically govoreći da ništa neće utjecati na sustav da ste tamo, ali jedina stvar koja bi mogla utjecati na to je odsječen frekvenciju dva filtera, jednom je jednaka

electronics_kumar,
Razmotrimo slučaj BRF se sastoji od idealnog (Brickwall) LPF i HPF.Ako HPF došao prvi, sve niske frekvencije ispod visoke lopte prekidna frekvencija će biti odbačene.Tu bi bilo ništa za LPF proći.Sličan argument vrijedi za BPF.Ako LP filter stiže prvi, sve visoke frekvencije iznad niskopropusni prekidna frekvencija će biti odbačene.Tu bi bilo ništa za HPF proći.
~
U stvarnom svijetu, gdje brickwall filteri nisu dostižan, to je moguće (ali nije dobra ideja) u obrnutom redoslijedu.Razmotrimo slučaj BPF sa 6 dB / octave padinama.Ako se dogodi prije LPF, HPF bi trebala biti 2. red filtra.Jedan red otkaže 6db nagib 2. reda pruža dodatne 6db/octave.
~
Ova stavka 2. ovoga objašnjenje se odnosi na slučaj gdje BPF, BRF provodi kaskadno LP,.HP filtrima.
Pozdravi,
Kral

I'm no filtrirati stručnjak, ali ja ne mislim da druge responders ovdje su oba.
Ja ne vidim kako bi bilo moguće napraviti bend-odbiti filtrirati po kaskadno HP i LP sekcija.Oni moraju biti u paraleli.
Jedini razlog zbog kojeg mogu vidjeti za LP-HP reda u BPF je u slučaju aktivnog filtra, gdje je brzo risetimes bi bilo vjerojatnije da preopterećenje HPF, ako ga je prvi u liniji, a stavljanje LPF bi najprije ukloniti ove mogućnost.
To zapravo ovisi o sadržaju signal filtrira.Ako je signal ima veliki sadržaj niske frekvencije i visoke frekvencije malim sadržajem, možda HPF, LPF kako bi bilo poželjno.

Odgovor je u ovoj knjizi: LP Huelsman "Aktivno i Pasivno Analog Filter Design".U ovoj knjizi ćete naći mnogo primjera.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back