fenomene treba objasniti?

E

electronicman

Guest
to je nova pojava phyiscal mi se da kad sam pritisnite bilo Remote Control
Tipke IR dioda će svijetliti nevidljivo zračenje (svjetlost). Ali, kad koristim moje
mobilni telefon kamera treperi zračenje će se vidjeti.

moje pitanje
zašto nisam mogao vidjeti da je sa mojim golim okom, ali sam throug mobitel Camer?
ono što čini moj kamera vidi više spektra od mene?

Kamere su vrlo osjetljivi na infracrvene zrake i stoga imaju IR filtrima instaliran ispred pick-up device (CCD, na primjer) ..
Izgleda da vaš mobilni telefon kamera nema takav filter, ili, ako ga ima, to nije jako dobar ..
Pozdravi,
IanP

Nije li teško vjerovati da čip CCD senzor ima bolju osjetljivost na duže valne duljine, is it?

Daljinsko upravljanje emitira "blizu infracrvenog" svjetlo koje je slighly valne duljine izvan granica vašeg oka.Međutim, CCD i CMOS senzora (kao što je onaj u vaš fotoaparat) su nešto osjetljivi na taj valna duljina.Skuplji digitalni fotoaparati obično uključuju blokiranje IR filter, jer leće obično fokusira na IR drugačije, tako da je najbolje da blokira taj svjetlo.

Pitanje je zašto smo vidjeti titranje u sliku kad je aktivirana daljinski.Theotetically ne bismo trebali vidjeti.To je u infracrvenom spektru.
Daljinski AKO svjetlo je dovoljno jaka da modulirati zasititi ili CCD.Tako možemo vidjeti intermodulacijski proizvodi os jednostavno rezultat preopterećenja CCD koja proizvodi bijelu svjetlost.

Mislim da je skeniranje stopa kamera je puno brže nego da od ljudskog oka, pa kad pogledate kroz kameru, vidjet ćete stvar skenirane s bržim tempom.

Pokušajte dobiti kamere i gledati na TV-kroz njega, koju će vidjeti vodoravnih linija scannirajući određeni član zaslon.

Skeniranje stopa ljudskog oka sam sigurno je mnogo, mnogo veći nego da od CCD ili CMOS kamera.Ja osobno mogu vidjeti treptaj na CRT monitora (uglavnom kod mene periferni vid) at 60 Hz, pa čak i 75Hz možda malo više, ali Ive 'nikada nije provjeren.Znam CMOS ne može uskladiti koji mogu skenirati i CCD stopa je gotovo su potpuno faza iz digitalne kamere danas.Također, IR filtera na čak i najskuplji digitalni fotoaparati i dalje ne mogu blokirati sve to, čak i na one koje ste likley vidjeti neki stupanj izloženosti na daljinskom upravljaču, ovisno o vremenu izloženosti i drugi ambijent munje.Imam prijatelja koji je imao svoju kameru demontirati i ukloniti IR filtar kako bi se u blizini IR fotografija (da izgledaju gore čini neke lijepe slike outdoor scene) i bitak u mogućnosti to skandirati što vidjeti linije na TV preko kamere, jer je skeniranje stopa kamera je i sporiji i od sync sa TV osvježavanja.Postojanost vida u ljudskom oku da smanjuje treperenje do točke u kojoj je sve, ali nevidljiv.Ja ne mogu vidjeti treptaj na TV-u čak i mojim perifernim visiont iako je na 60Hz jer je pokretna slika, za razliku od PC-image koji je statična, 'treperenja' na TV je obično ne primijetiti, jer je oko previše zauzet obradom nevjerojatnu količinu informacija to se potopljena s primijetiti jednostavan desync.

Druga stvar je da je IR daljinski prenose svjetlo rafala sa frekvencija ponavljanja oko 35kHz.Skeniranje stope CCD modula i svjetlosti rafala frekvencija stvara smetnje koje vidimo kao treperenje.
Razlog zašto mi to možemo vidjeti na sve je u modulu CCD nelinearnosti zasićenja ili možda i na način boje su analizirani i reproducirani.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back