FEKO: S ekstrakcija parametara za metamaterial struktura

N

nachtreiter

Guest
Pod nagnutost ravni val, što je način da se izdvojite propre prijenos / promišljanja [S matrica] za proizvoljne strukture oblika nemajući lukama [ex.metamaterial strukturu] u FEKO?

U metamaterial simulacija, CST i HFSS su naširoko koristi.Ne znam ljudi koriste FEKO da simulira metamaterials.Ali mislim da u principu radi previše.Ne luke, to misliš li samo computed raspršenja kao problem?Onda je dobio razbjeći polje, iz kojeg želite dobiti konvencijalne S-parametri?

Strukturu, bez luke je značilo da se koristiti bez izravne veze uzbudom.Na primjer, u suprotnosti s rog antenom koja je obično uzbuđeni kroz žice feed [izravna veza], svaki tanjur dielektrični materijal [nije nužno nova metamaterial] biti simulirani nema luke budući da je jednostavno dielektriku lima bez veze.Dakle, u svrhu dobivanja S matrica [S-parametara] takve strukture, potrebno je da se u lukama embedd simulacija.Žica priključci nisu prikladne jer rezultati će ovisiti o lokaciji smješten u lukama i na taj način, ovo je lažno postupak.Mogao bi biti jedan od načina uporabe nekog "valovodni luci"!Kako to može biti učinjeno u FEKO?
Međutim i dalje je problem: a ravni val je jedna od briga, ali pravokutni valovod port podržava samo TE i TM ili NE TEM.Možda ovo bi se moglo riješiti stavljanjem istovremeno dva valovodni portovi su ograničene na jedan TE, a drugi za TM valovi.
Svejedno iskustva na polju?

sam radio na FEKO no s direktnim feed na lukama, nema pojma o pronalaženje s definiranje parametara bez luka, ali osjećam njen ne izvedivo, u potrebu za definiranje portova.
ili u mjestu koje se strukture u valovodu i definiraju lukama i izračunati sparameters

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back