Faza marža problem jer krug je nestabilan na 100MHz

W

wael_wael

Guest
hi svako tijelo ovdje imam krivulju faze marže, može netko pomoć mene i obrađuje me ako se stabilno na 100 MHz. Nego u naprednim
untitled_2102.jpg

Možete li molimo priložiti kompletnu Bode zemljište? Moram pogledati na pojačanja parceli kao dobro.

Da, to je stabilan na 100 MHz, dok na 100m, faza marža je oko 80 stupnjeva. Dakle nematerijalna vrijednosti dobitka, izlaz će biti stabilan na 100MHz.

[Quote = wael_wael] ovdje imam krivulju faze marže, može netko pomoć mene i do mene, ako se stabilno na 100 MHz. [/Quote] Bok Je li to faza Margina krivulja ili krivulja faza? Mislim faze krivulje. zato što imaju negativan prirast, vaš faza je počeo od 180 stupnjeva. PM = Faza (100M) = -100 tako, nije stabilan. pozdrav

Zašto nije stabilna? ja pod ne stoje odgovore. mogao netko objasniti u više detalja regds

Ne moze se utvrditi. Bilo je sustav stabilan ili ne, ne mogu se odlučiti na temelju faze parceli jedini. Morate osigurati zemljište dobiti kao dobro. Ako dobitak zemljište reže 0 dB liniju PRIJE fazne razlike (u odnosu na 0 Hz) veći od 180 stupnjeva, sustav je stabilan. Inače, to je nestabilna. To je b / c sustav postaje pozitivne povratne sustav za one frekvencije za koje pojačanje> 0 dB i fazna razlika> 180 stupnjeva. Za svoj sustav, pretpostavimo da dobitak zemljište prelazi 0 dB liniju na 1 MHz. Tada će sustav biti stabilan, jer fazna razlika (u odnosu na faze na 0 Hz) je manje od 180 stupnjeva. Sada pretpostavimo da dobitak zemljište prelazi 0 dB liniju na 20 MHz. Sada će sustav biti nestabilan. To je zato što ako nekako, frekvencija komponenta za koji dobitak> 0 dB i faza> 180 stupnjeva su za ulazak u sustav (na primjer, zbog ambijentalne buke) .. sustav bi se ponašaju kao pozitivan šalje sustavu za tu komponentu frekvencije, uzrokuje da ostane u porastu amplitude, dok cijeli sustav bilo zasićene ili oscilator. Bilo kako bilo, to je nestabilna.

ja imam susret s istim problemom. moje pitanje je: 1. obično faza je 0 na niskoj frekvenciji, ali zašto je to 180 na niskoj frekvenciji? 2. zašto "Pretpostavljamo da dobitak zemljište prelazi 0 dB liniju na 20 MHz. Sada će sustav biti nestabilan."? faza marža je definirana kao 180 + faza [(a)], a zatim faza marža na 20MHz je oko 130, zašto je nestabilan? hvala

1 - zbog negativnog i pozitivnog dobitak 2-180 + faza [(e)] je istinito ako faza (niska frekvencija) = 0, a faze [A (i)], ako faza (niska frekvencija) = 180 pozdrav

Faza marža može biti dobio s krivulje pojačanja krivulje, to je faza na dobit od 0dB.I misle.

Bok Da, to je istina. postoji pozitivna šalje. ali pozitivne povratne informacije može biti stabilan.
Da. Slažem se. u pravu ste. Za npr.. Vidio sam mnoge filter ckts. koje zapošljavaju i negativne i pozitivne povratne informacije (količina negativne povratne (1 + Aβ)> iznos + ve f / b, i tako sam + povratne suzbiti po negativna f / b). Međutim, u većini sustava, ako je vaš negativne povratne put postaje pozitivna povratna putanja, zbog faznog pomaka izlaznog signala .... sustav ne postane nestabilan, b / c ne postoji smanjenje u sve veći ulazni signal . Vaš komentara plz! : |

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back