EMI Buka

Z

z9u2k

Guest
Hej svima,

Imam problem sa mojim osciloskop mjerenja.I'm building pojačala za mikrovolt signal, s oko 55dB dobitak.

Dok inspekciju izlaz na tri pozornice op-amp pojačalo, Ja mogu vidjeti moj signal, nosio na 50Hz (ili 100Hz) signala - učestalost i harmonik od mains power.

To je problem, kao i EMI signala iz vlasti linija je veći od signala sam pokušavaju širiti, što uzrokuje da se signal clamped po op-pojačala.

Pokušavate blokirati signal, ja prilažem i maketa u slučaju metal, koji je smanjen smetnje, ali to je još uvijek prisutna.

Uzimajući frustriran sam iskopčan sondu iz mog sklop - samo da otkrijete da li se još uvijek može vidjeti 50Hz signal!(Ja dobiti amplitude od oko 1mV).Ja se više ne može reći da li je buka dolazi iz spoja sama, ili mjerne opreme.Sa probe isključen iz djelokruga sam napokon dobio flat-line.

Ovo je show-čep - Ja ne mogu raditi kao što je ovaj, i Im 'uzimajući umoran od težak i neprelazan.Ovo je samo ondje buke.Ja sam clueless kao što mogu učiniti ...

Bilo koji ideja ...?

Hvala ...

z9u2k wrote:Uzimajući frustriran sam iskopčan sondu iz mog sklop - samo da otkrijete da li se još uvijek može vidjeti 50Hz signal!
(Ja dobiti amplitude od oko 1mV).
Ja se više ne može reći da li je buka dolazi iz spoja sama, ili mjerne opreme.
Sa probe isključen iz djelokruga sam napokon dobio flat-line.Hvala ...

Ja ne čujem iznenađuje iz svog posta.Mains frequency prožimanje jednostavno svugdje i morate razmisliti o njima, kad projektiranje niskonaponskih krugova.Očigledno nisi do sada.

To je sasvim normalno, da vidim neke 50 Hz Hum sa otvorenim sonda ulazni sklop ili bez štita.

Već ste saznali da zaštita Vašeg sklop je neophodna sredstva.Sljedeći korak je indentify preostale pathes ulaz za mains prožimanje.
- Ulazno pojačalo.To bi trebao biti kratak na pojačalo bez kabela spojen na uvjeravam da to nije feed na ulaz
- Pojačalo napajanje
- Magnetska polja,
npr. iz napajanja transformatora
- Neprimjenljiv štitu zemaljske veze
- Uplitanja struje koja prolazi cijelim sklop vašeg zbog zagubljen vanjskom terenu i opskrbe veze

Kao dodatna sredstva, provjerite je li smetnje potpuno / djelomično sourced iz prve pojačalo po pozornici shutting ga.Mogu dati dodatni uvid o smetnje put.

dipnirvana wrote:Nisam razumio vaš unos u sistem, svibanj ove baterije moguće ur board?

FvM wrote:

Uglavnom, morate shvatiti, gdje je prožimanje unesite svoje sklop.
Ima mnogo načina da saznate.
To je osnovni inženjerstvo raditi, ali ga ne mogu spremiti neki pametan savjeti iz daljine.Sretno

Nakon što su pročitali sve moje understaning post je da, osim što je sugerirao njegu koju treba imati na umu dvije važne stvari da prisustvuju s najvećom pažnjom.
1.Početnog stadija koji pridonose sesitive najpotrebnija.Tako obraditi ih sa najvećom pažnjom.Visoka impedancija ulaza su skloni pickups ovako sondu i vodi rad kao antena.
2.Uobičajeni način također igra važnu ulogu u relativno visok, kao i trenutna visoka osjetljivost dijelova.Pa pokušati slijediti single point ground barem početnim fazama signala.
3.Polaganje od žice / dirigenti je potrebno poduzeti kako bi se na minimum njege šuma.
Sada je riječ o jednoj točki zemaljske tehniku.U svim osjetljivim (visoka osjetljivost) signala zemaljske programe iz svih dijelova donio je u jednoj točki.Ovo je važno pridržavati praksu možete naći detalje ako neede by Google pretraživanje ili emi literature.Ne gnjavi o bilo kojoj stvari (referentni) ići naprijed za jedan bod zemlju, voditi brigu da vode duljine niska.
Uloga tranzistor vodi svibanj neće biti proble u Vašem slučaju, takvi problemi nastaju ako ste rukovanje visoke frekvencije / brza pjenje impulsima i izobličenja i HF kurva je problem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back