elektrona i šupljina

M

magnetra

Guest
U fizika poluvodiča, slobodni elektroni su u vodljivog, a rupe se nalaze u valentne bend.Kad vanjskog polja (napona) je primijenjena u svim komad poluvodiča, slobodni elektroni se ubrzavaju i zanošenje prema naprijed.Ali što dogoditi se to rupa, kako se oni kreću?Kao što je moja rupa razumijevanje može kretati samo uz pomoć od drugih valentne elektrone benda?Molimo vas da me jasno ovdje.
M

regija li se radi o je n vrsti materijala ....U p Vrsta materijala valentne elektrone bend vrlo manje, a rupe su na broju i vrsti materijala u p kretanje elektrona iz atoma akceptant da akceptant doprinosi za kretanje rupa ....

Rupe su zapravo ne kreće, elektroni ...Ali, to izgleda kao rupa se kreće ...

rupe su zapravo prostor Neispunjena elektronskim kao elektrona dobiva energija se kreće iz valentne bend vodljivog ovu kretanje elektrona stvoriti emty regija zove kao rupa

Je li utjecaj vanjskog magnetskog polja (napona) na vodljivog elektrona i valentne elektrone bend isto?

efekt je isti u smislu području, ali u smislu kretanja je drukčija jer vodljivog elektrona ne prolaze toliko sudara ....

Quote:

Slobodni elektroni se ubrzavaju i zanošenje prema naprijed.

Protok rupa uključuje tok elektrona u valentne bend.Budući tok elektrona čini električne struje, tok valentni elektroni također rezultira električnom strujom.No budući da smo već kreće u vodljivog elektrona splavarenja pod utjecajem vanjskog magnetskog polja, s obzirom na protok valentni elektroni mogu biti konfuzije.Kako bi se olakšala razumijevanje, električne struje, zbog protoka valentni elektroni se objasniti u terminima protoka rupa (koji se smatraju fizičkim osobama koje imaju pozitivan naboj).Je li moj iznad razumijevanja točno?

ya ....razumijevanju je ispraviti ...Razlog za to je glavni doprinos koji prijevoznik u toj regiji ....

imajte na umu da Diracova rupa teoriju prvi sadržanim rupa kao svoj vlastiti različita temeljna partical.onaj koji nije izazvao uzajamnog uništenja kada se susreo sa svojim kolegom.više kao uzajamno apsorpciju ...

onda je shvatio da to izaziva negativne energije države i on misli da je ovaj brojač intuitivno, tako Diracova samovoljno odlučio da se ponovno definirati rupu da znaci odsutnost elektrona.

dvije vrlo različite koncepte.yep ..njen u literaturi, ali uglavnom zaboravljena.

Mr.Cool

Dragi svi,

Rasprava je bila vrlo zanimljiva.

Ja sasvim slažem s gospodinom Cool, da elektroni jedva premjestiti na nekoliko cm (li um ni ...!!!! metara, Ref: - chap-1 ME Vanvalkenburg, "N / W analiza", PHI) u praksi.Pa što mi govori r je elektron (ili rupe) "aktualni", a ne njihov fizički pokret ..!Da, to je to elektronska (ili Hole) struja koja se širi brzinom svjetlosti ..!

Koncept elektrona (ili rupa) u energiju benda (s) je prenijeti samo njihova relativna razina energije, a ne njihov fizički POZICIJA UNUTAR ATOM ..!Ideja je da se vanjski magnetiziranje preurediti u skladu s ovim razinama, sjetite "forward" i "Reverse" pristranosti?

Uzbude naboja čestica (rupa / Elektroni) i njihova trenutna kretanja preko dirigent (ili poluvodič) je statistička stvar i zato ne mogu predvidjeti točno.to je razlog zašto smo samo mogli odrediti RMS vrijednosti.

Nadam se da je ovo točno, Pustiti mene znati ako Iam krivo ..!

Sai

rupe se ne mogu kretati.uzmemo tok elektrona kao toka rupa, ali u smjeru opposit

hello,
značenje rupa je mjesto elektronskim kada izbora napuste to mjesto,
pa možemo pretpostaviti smjer toka rupa u suprotnom smjeru od toka elektrona, ako dopustimo da protok elektrona s desna na lijevo, a zatim tok rupe će se s lijeva na desno.
da se ovoj temi jasno molimo pročitajte "Electonic uređaji i Circuit Theory" za "Boylestad".

Na taj način zatim ja zaključiti iz ove rasprave da se ..

U oba elektrona pomiče stanje i stvara struju.

Ako je n-tipa (višak elektrona) materijal zovemo ga uzrokovane elektrona.

Ako je p-tipa (nedostatak elektrona) materijal zovemo ga uzrokovane rupu.

Am ja pravo?

ya na razumijevanju je u pravu ....također jedna važna stvar je kretanje elektrona u vodljivog i rupa pokret u valentne bend ...

Možemo li nazvati struje zbog kretanja 'rupa u valentne bend' biti 'conduction trenutno'?

klasifikacija struje u poluvodičima obično obavlja kao drift struje i difuzije tekući ...

molim recite mene što se radi kada ga nazivaju vođenja struje ....

plz objasni pojmove ako u imati ih koriste!to zapravo creats curisirty: p

U raghuram_msc post on navodi sljedeće "uzbude naboja čestica (rupa / Elektroni) i njihova trenutna kretanja preko dirigent (ili poluvodič) je statistička stvar i zato ne mogu predvidjeti točno".
Ja se ne slažem s tom tvrdnjom.Apsolutno je predvidljiva, i kontrolirati, to se zove "struje".Što se tiče kretanja rupa i elektrona ( za provrte,
- Za elektrona), jer oni imaju suprotne optužbe su oboje pomaknuti.

Spectrabei

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back