EKG i buke iz kabeli

B

Bengt

Guest
Bok.

Nedavno sam primjetio da tipu kabela imaju veliko značenje u 50 (60) Hz buke u mojoj EKG pojačalo.Po vrsti i ne mislim ako je prikazivan, upletene i takve stvari ali žica tipa.Ja fi koristiti mekanu silikon bakreni kabel s velikom području, te dobiti mnogo veću buku nego ako koristite obični tanki kabel s ravnim kabel.

Pročitao sam o "nizak šum" kablovi i da svibanj biti nešto za korištenje.

Svatko tko zna više o ovome?

Pozdravi,
Bengt

50 ili 60 Hz šum je becuz elektroenergetskih vodova i možete koristiti jednostavan filter (RC) za brisanje it!

To je bilo zabavno.Znate li išta o mjerenje EKG?Ako na primjer koristiti obični ne-OP-amp inverting spoj i pojačava u ~ 500 puta da bi dobili EKG signala,
imat ćete 1000% zasićenih izlazna zbog toga moć buke je tako jako puno veći od signala.Morate koristiti jedan instrumentacija amp sklop s dobrim CMRR.Ali ipak, ti svibanj morati puno 59/60 Hz buke.

Imaš sliku?

Zaboravila sam reći da je daleko od vaših signala je u istoj regiji kao što su filtriranje buke pa nije alternativa u mnogim slučajevima.

Koristite koaksijalni kabel i onnect jezgra elektroda za očitavanje i siru na teren za smanjenje podigla buku.

Ali, 50 Hz buke treba ukloniti od 50 Hz usjek filter

Ako imate dizajn za ovaj filtar poslati ga molim

Hej Bengt,

"Niska buka" kabel ne bi trebali napraviti razliku u ovom slučaju.

Kao lab vježba u školi smo jednom sagradi EKG pojačalo po stepenasto
doradu u strujni krugovi, sve dok se dobio prilično dobar rezultat.JA dont 'opoziv
kabel što smo se, ali ne mislim da je nešto posebno.
Možda ću moći otkopati moj lab bilješke, ako je potrebno.

Općenito govoreći, kada uvijanje žice treba uzeti u obzir debljinu
za izolaciju, koja uvodi jaz između dirigenata.U tom
smislu bih Pretpostavljam da je upredena žica wire-wrap bi dati bolji rezultat
od "masnoće" izolacije vrsta.

možete prikazati EKG pojačalo koje koristite u lab vježba u školi?
tanx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back