DSP, PLL i sinkronizacija

K

kirgizz

Guest
Zdravo,

Želim sinkronizirate jednom interno generiran (u DSP) sinusni val s vanjskom TTL signala.
To želim generirati sinusni s istim frekvencija prema TTL signal da je hranio u moje odbora.

Koristio sam za mjerenje perioda vanjski TTL signal (Timer) i generirati sinusni digitalno u mom DSP.
Iako to sam naišao na problem: velikom fazni šum (nije precizna mjerenja?).
Zato sam misli pomoću PLL (xx4046 serije).Ja googled puno i našao par ideja.

Ovo je moja jednostavna shema:

TTL-> SIGin (PLL) -> PC2 (PLL) -> Petlja Filter -> ADC -> Faze i Sine (DSP) -> DAC -> usporednik -> COMPin (PLL)Pa ja ne koristiti VCO u mom dizajn (radije DSP kao NCO).I referentni requency (SIGin) je 10Hz ... 20kHz.
Frekvenciju sinkronizacije mora biti vrlo točno ( - 0,001 Hz).Okrenite filtar koristi se pasivni RC-LPF.

Ali ja sam u nedoumici da li je dobro rješenje za moj dizajn.
Prvo, sam čitati o nekim problemima PFD, kao što su "mrtvi bend".
Drugo, koristi PC2out vidim signal čudna (ništa kao podatkovna tablica pokazuje mene).
To je 200 mVpp i nije pristran na visokoj razini, ali u impedancija oscilates od -100 mV ...
100 mV.
Ako sam koristiti loop filter na izlaz Ne vidim ništa, samo buka u 5-10 mV.
I trece, na pitanje: je PFD (PC2) odgovarajuće za rad u navedenim frequency range?Naravno, postoji mogućnost za provođenje PLL digitalno kao PLL softvera.
Čitala sam par članaka o SPLL.SPLL su prilično kompleksna za implementaciju, su oni?
I oni su prikladni za niže frekvencije (20kHz je previše?).
Još jedno rješenje za ovaj zadatak su dobrodošli.

Hvala Vam na pažnji.Pozdravi,
kirgizz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back