DS1307 Real Time Clock

T

thuvu

Guest
Halo,

Radim sa DS1307 i Ja sam težak to stvoriti sa AVR, LCD sat.
Problem je u tome što svakih nekoliko sati, mogu primjetiti da je 1-2minutes sporo.

Što je problem?Ja sam koristeći kristalno što je predloženo od strane proizvođača za DS1307.

Hvala

Ako je jedne sekunde (ili manje) svaki dan, ja woudn't bother, kao što ne možete učiniti mnogo o tome (to je ljepota ovog IC) ..

Međutim, u Vašem slučaju, imate sljedeće opcije:

- Zamijeniti DS1307 ..moguće rješenje ..
ili
-zamijeniti kristal ..vrlo vjerojatno rješenje ..
ili
dvostruko provjerite Vaše PCB raspored oko DS1307-kristal području ..najvjerojatniji razlog / rješenje ..

Pozdravi,
IanP

Možete dobiti takav problem u slučaju da ponude vbat iznad 3.5v.Ako to nije slučaj onda probati exeed 3v.

JA je jednak.

Postoji nekoliko razloga za satove / oscilatori su off.

- Pogrešno opterećenje kapa kristal koristi.se sjećam, 1307 želi 12,5 Pf.Ako se, recimo, 6 kristal pf, to bi se njihati na različite frekvencije i svoje vrijeme će biti isključeni.Pretpostavljam ovo je tvoj problem.postoji aplikacija bilješka o maksima site o Dallas RTCs i kristalno točnost: application bilješka 58.
- Buka u neposrednoj blizini kristalno igle.to je sasvim uobičajeno da vidi ovo.buke će se računati kao oscilacije i vremena koje će se izvoditi brzo.podatkovna tablica ima dobre informacije o izgledu.
- Parazitski kapacitet.Jeste li graditi u "stražar prsten" oko svog kristalno tragovi?
- Da li koristite nelemljen maketa?ako je tako, to će biti vrlo teško riješiti problem zbog velike količine kapaciteta i buke koja potiče.

Phil

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back