DRC

Da.Mi, podijeljen DRC kao dvije vrste.jedan je vrijeme DRC-a druga je izgleda DRC.Termin DRC uključuje do tranzicije i max_capacitance (max opterećenje) kršenja.Termin DRC se može analizirati wrto svoj dizajn i techno lib STA vrijednosti pomoću alata kao što su PT za odjaviti.Neki karakterizacija puta knjižnica vrijednosti i hraniti na vrijeme odjaviti cestarine instaed u tehnickim lib vrijednosti.

Tamo gdje izgleda kao DRC uključuje unutarnje sloja provjerava, provjerava širok metala, sloj-na-layer provjere.Može bilo koji BE enginer objasniti o tome kako su učinili ove provjere i dizajn i tehnologiju i alate koji se odjaviti za to (osim Hercules)?.

Pozdravi,
Sam

ok hvala ja dobio neke ideje.

sada više posebno im rad s DC sinteza i ja morati iskoristiti DRCs.
na taj način ja potreba to izričito ne primjenjuju ove DRC aftr da moj tehno lib.
thts wat u mean?

dobro wat obaviti u podao mimo knjižnicu karakterizacije?

hvala

pozdravite
Anantha

Ona se razlikuje od dizajna do dizajna.Na razini logike sinteza, te dont morati primijeniti na bilo zbijeno ograničenja za DRC synthesis.We obično ignoriraju DRC povrede na nivou DC.Opet, to ovisi o dizajnu u dizajnu i politike poduzeća.Mi obično prate charactized opterećenje vrijednosti na STA signoff razini.Trebate razgovarati sa svojim backend tim .. 90% DRC će se fiksirati na SE toka, osim ako svoj veliki krivac na DC razini ...

Da bi znati više detalja o knjižnici charcterization, molimo pogledajte u bijeli papir na ritam "Motivations i Methodolgy za nanometar Library charcterization".

Pozdravi,
Sam

I'm not BITI inženjer, ali Kalibar je DRC odjava alat u mojoj tvrtki.

Kalibar odrediti lokacije DRCs.
Ovise o pravilima za slojeve u standardne ćelije (u nastavku Metal 1), možete koristiti Slam razumjeti i popraviti DRCs jasno.

Design Pravila specifikacijama (Vjerujem da su odnosi izgled sign-off) se obično definira ljevaonica / Fabs i temelji se na procesu kompleksnosti (koja pod-kategorija mikrona).

tehnologija knjižnice je više na tech kartoteka što važno za sloj mappings, konverzije, slojevi dodjeljuje za de faktor GDSII, i tako dalje.

Hercules, Calibre, Assura, Diva, Drakula, Tanner L-Edit, Quartz, itd. ..svi se mogu prijaviti-od alata za fizičke provjere ovisi o tome koji Prodavatelja tvrtke odabrati da surađuju sa ljevaonicama.

DRC su u osnovi provjere kako bi bili sigurni da je svaki sloj se postuje pravila koja se primjenjuju na sebe, kao i slojevi koji se križa s.

anantha_09 wrote:

ok hvala ja dobio neke ideje.dobro wat obaviti u podao mimo knjižnicu karakterizacije?hvalapozdravite

Anantha

Knjižnica Karakterizacija svibanj također uključivati recharacterization postojećih dizajna, kad postoje pomaci u procesu toka.Tipično, fabs će se ažurirati modela začin ako proces smjene (kao što to rade s vremena ili novu opremu ili bilo što drugo - naročito ako je novi postupak).Na taj način te volja potreba za recharacterize knjižnice, inače simulacije učiniti s primitivi bi bilo pogrešno ili zastarjele ili netočne - uzmite motika.

DRC analizira geometrija svog izgleda da vidi da li oni odgovaraju dizajnu pravila postavljena od strane fab.U jednom trenutku, tijekom mikrometar dobi, u skladu s pravilima dizajn koju ste fab trebate dati statistički bolji prinos.Tada submicron došao zajedno sa nanometarskoj dimenzija i odjednom otkrijete da trebate slijediti stroža pravila preporučuje da se relativno bolji prinos.I zamislite pravila jesu uzimajući više i više krute sada i nedavno su ljudi govore o modelu temelji DRC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back