DFT periodičnih impulsa vlak!

P

purnapragna

Guest
Hi imam problem kao što je kako za izračunati DFT od dicrete doba periodična impuls vlak.

ugoditi pomoć mene u tom pogledu

hvala ti

purna

hi purnapragna,
Pitanje u imati pitao je Što je DFT periodičnih impulsa vlak?

Rješenje: Periodic impuls vlak može biti predstavljen kao što kažu
x [n] = (1,1,1,1,1,1,1 ,........., 1]
onda DFT od x [n] is given by

X (k) = N * del (k)

ako u još uvijek imaju dvojbe onda mi javite.
Sretan učenje ....

Mislim periodične impuls vlak u DT domena nije samo

x [n] = (1,1,1,1,1,1,1 ,........., 1]u kojem su pisani kao da se proteže do beskonačnosti

pa kako da se pozabave s ovom DFT?

thanx

purna

Hi purna,
Kao što znamo da smo u Fourierove transformacije odrediti samo za aperiodičan signala, u slučaju da Fourierova transformacija i periodičnog signala doesnt doći u sliku.
DFT od aperiodičan diskretnom vremenu signala x [n] je uzorkovani verzija Discrete Time Fourier Transform () DTFT. Dakle ovdje previše periodičnost x [n] doesnt doći u sliku.Za vrijeme diskretni periodični signal imamo nešto što se zove Discrete Time Fourier Series DTFS ().
Nadam se da ovo uvjerava u, ako u još uvijek ima sumnje plz slobodno pitajte
Sretan učenje .........

HI

Mislim da DFT će rezultirati u periodicitet in Time Domain.pls check out.

thnax

pozdravi

purna

hi purna,

primjenom DFT doesnt rezultat u periodicitet u vremensko područje,
ali, pretpostavlja DFT signala vrijeme domena biti periodično, tako da
frekvencijskoj domeni zastupljenost postaje diskretna i stoga lako
izračunati.

Nadam se da ovo bi trebao pomoći ..

hej imam još jedan sumnje da se DFT od periodični signal za exaple pustiti vrijeme kontinuiranog signala se x (t) = cos (ω0t).Tako će DFT od Discretized verzija ovog signala postoji?

thanx

pozdravi

purna

hi purnapragna,
Možemo predstavljati discretized verziju signala x (t) = cos (ω0t) kao
x [n] = cos [ω0n]. letz odmah izračunati DFT N signala ove točke, kao što je periodni sa 2Π razmotriti 1 Perioda gdje je W0 = (2Π / N) K0.
Sada izražavaju cos [ω0n] u smislu exponentials i saznati DFT od sequence.I cant predstavljaju sve simbola ovdje, pokušajte findin se urself ako u još uvijek ne mogu otkriti mi reći ću ga uređivati u MS-Paint i post ovdje.
Nekako odgovor bi trebao biti
X (k) = [(δ (K-K0)) (δ (k-(N-K0)))] N / 2
Nadam se da će ovo pomoći u. .... Sretan učenje ............

bok

Mislim da su frekvencije u slučaju DT i CT vrijeme slučajeva nisu jednake.Mislim ω0 je CT učestalost sinsoid i nije isti za DT slučaj.Zatim kako mogu pronaći u DFT?

Moja sumnja je stvarni DFT je discretized verzija DTFT tj. ja uzorku od FT uzorkovani sinusoid te i uzeti snage za zastupanje DFT.Tako mislim da bi DFT imam prvo multipy DTFT od sinusoid s povremenim impuls vlakom i uzeti prednosti uslijed signala.Sada DTFT od sinusoid dva impulsa.Na taj način kako moći ja dobiti DFT kao umnožak impulsa nije definirano?Da u razumije moj problem.Želim napad problem u frekvencijskoj domeni, a ne vrijeme domena.

hvala u

purna

Hi purnapragna,
U je rekao: "Mislim da su frekvencije u slučaju DT i CT vrijeme slučajeva nisu jednake. mislim ω0 je CT učestalost sinsoid i nije isti za DT slučaj. Zatim kako mogu pronaći u DFT?" ... ..... ja dont shvatiti wat u mean by this.w0 je konstantna i da će biti isti za oba CT i DT signale na uzorku prostori
Razmislite za CT ... Θ = W0 * t1
za DT .... φ = W0 * n1
Θ = φ na mjestima gdje T1 = N1, tj. na mjestima gdje je u uzorak signala ..., njegov kao jednostavan kao taj ....

dolaze u ur sljedeće pitanje ....." doći DFT imam prvo multipy DTFT od sinusoid s povremenim impuls vlakom i uzeti prednosti rezultat signala "Its not kako reći u .... Kako biste dobili DFT od DTFT wat mi je uzorak DTFT samo na određenim točkama, odnosno dobiti vrijednost DTFT samo na određene točke .... To nije ekvivalent umnožavanja DTFT koje periodično impuls vlak ...
Nadam se da ovo uvjerava u. ...
happy učenje ..............

hi mahesh,

Prva je u redu, ali imam rezervacije kod je drugi odgovor kako mogu dobiti u uzorcima iz DTFT bez da ga pomnožiti s impulsnim vlakom?Mislim da nema tu thatn ovaj način.Ako postoji nešto kao što je ovaj pls reći mene kako možemo učiniti da se matematički

thnx

purna

hi purnapragna,
kao što sam rekao ranije uzorkovanje signala nije ga množenjem sa impulsa vlak ...
Ako u ištanje da biste dobili na uzorku od signala ga multiplyin uz poticaj vlak onda u morati paziti da se oba signala počinju u isto vrijeme, tako da ako u ištanje to omjeravati uzorak vrijednost signala u nekom trenutku onda pomnožiti s funkcije jedinica impuls u tom point.I zaboravio to spomenuti ovaj uvjet ranije ..
Nadam se da ovo bi trebao zadovoljiti u. ...
sretan učenje ...........

draga mahesh,

ali sam pročitao u DTSP po Oppenheim i Schafer da uzorkovanje nije ništa drugo nego množenjem signala s povremenim impuls trenirati i ako u ištanje da biste dobili DT verzija uzorkovani signal u morati uzeti prednosti odgovarajućih uzoraka (CT impulsa).JA je dobio jednak ideja iz multirate obrade signala po Rabiner i Crocherie.No, sada im uzimajući različite ideje iz u.Ja dont znati što neki da slijedite .!!!!!!!!!!

pls pojasniti

pozdravi

purna!

hi purna,

Ako sam shvatio da pravo da želite da najprije dobiti DTFT od signala, a zatim uzorak koji u frekvencijskoj domeni DFT da se od istog signala pretpostavljajući da je to periodično.

molimo pročitajte sljedeći link, to daje jako dobre matematičke analize o tome kako dobiti DFT od DTFT.

http://en.wikipedia.org/wiki/Discrete-time_Fourier_transform

Nadam se da ovo bi vam pomoći ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back