desetkovanje interpolacija

N

naresh850

Guest
bok,
tko može pomoć mene na razliku između desetkovanje & downsampling
zašto postoji potreba za filter u desetkovanje
i interpolacija.
filter prije
i poslije u desetkovanje filter u interpolacije.

desetkovanje nije ništa drugo nego smanjenje samples / sec i promjenjiva je u skladu s tim Frekv spektra prema DC.
interpolacija je dodavanje više točaka uzorkovanja između uzoraka interesa.Filtriranje je dužan rubnik izlaznu spektralne komponente.
Ovo je vrlo kratak odgovor, ja stvar.

gospodine,

ja još uvijek o zbrkati filter requirment

pozdravi

Desetkovanje je proces bacanje udaljen blagoglagoljiv uzorcima iz svog signala.Ako desetkovanje je za faktor'2 ', tada to znači da bacaju svaki drugi uzorak in ur signala.

Slično interpolacija je proces povećanja brzina uzorkovanja neki faktor.Ako je interpolacija za faktor od 2 onda to znači da nakon svakog uzorka dodati drugi uzorak.Postoje razne vrste kao što su Linear interpolators, Triangualar, ali Sinc je i idealan interpolator.

U desetkovanje u ur signal mora proći kroz niskopropusni filtar i potom bacaju uzoraka.Sjetite se trebali zadržati dva puta u broju uzoraka nego ur max frekvencijski sadržaj prisutne u signalu.

U prvi interpolacija u umetanje nula b / w uzastopnih uzoraka i potom proći kroz to Low Pass filter koji se reconstructs intermediate vrijednosti, a time je ekvivalent kao da je uzorak na višoj stopi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back