delta modulacija za audio

K

kkdelabaca

Guest
Zdravo,

JA imati jedan SERDES da se može poslati na 10 bita 5MHz.Jedan od ove 10 bita, odredjeno za to da su poslali jedan zvučni signal i mislim da je jedan od najbolje je koristiti jednu metods Delta Moulator.

Pitanje je: postoje bilo kakve ¿IC koji implementira deltamodulacija za audio aplikacije?

Hvala!

Najnovije audio codec odnosno audio DACs koristite SD interno.Čip sa serijski ulaz može se povezati vaš bitstream, ako uspijete generirati dodatni okvir sinkro.Alternativno, možete poslati SD modulirani bitstream i primijeniti ga u low-pass.

FVM Hvala za vaša pomoć.

U www.ti.com vidim neke pretvarači ali izlaz uvijek jedan binarni broj kao PCM1808: http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pcm1808.html

Postoje neke IC samo jedan zalogaj s naznakom je li signal će biti hi ili niskim od previus uzorak?

Ne, oni ne postoje.Ali ja ne mogu vidjeti prednosti korištenja ove vrste diferencijalno kodiranje.Predugo ograničene amplitude dinamičan.Today's sigma delta-tehnika se koristi samo za diferencijalne interne pogreške signal, ali može generirati sveobuhvatnog signala u izlazni filter bandwith.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back