DAC glitces

S

stsiligg

Guest
Ja atempt konstruirati signal sa 17 različitih prenaponi.Što netko može promatrati na signal glitces su na početku svakog analogni napon i točnije više stressfull kada amplitudna prethodnih napona je velika razlika od trenutne amplitude napona.Ima li itko tko može pomoć mene? Pogledajte ovu sliku da razumijete što mislim
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Što je arhitektura na DAC?
Koristite li dvojčana ponderirani elemente?

Arhitektura i DAC je TTL (DAC0830) i ofcourse u binarnom su inpput podataka.

I premda je to bio DAC ste projektiranju.
Obično, glitches dogoditi kada transfer između digitalnog koda, zbog mismatches između elemenata.

Međutim, dobar dizajn treba osigurati minimalnu prijelaza između različitih ulaznih digitalnih kodova.Nažalost, nema indicija ovdje

Ako ste povećali na glitches bi vjerojatno vidjeti da on sadrži suppresed oscilacija na jednoj frekvenciji da obalama na 0 nakon nekoliko ηs ili izg.Što se događa na svakom oštrom rubu imate širok spektar frekvencija ovisno o brzini vašeg output i kada taj impuls hitova bilo kojem titrajni krug raspaljivati to će ga na to rezonanciju frekvencija, isto kao kad čekić hits zvono.Većih razlika u naponu razini, teži čekić hits zvono, kakav govoriti.Također, ukoliko val putuje duž trag ili kabel koji ima jednu impedancija i pogocima razlika u impedancija, valni dio koji će odskočiti.Ako imate dva ili više od ova impedancija "bumps", val će uletjeti među njima sve dok se svi valovi su apsorbira, poput valova u ribnjak nakon bacati kamenje u njemu.Ako isključite sve što je izlaz iz vašeg DAC i mjere da se izlaz s dobrim kalibrirati sondu i opseg, trebali biste vidjeti vrlo čiste rubove.Ako i dalje vidite što se često naziva "melodiju", problem vjerojatno leži u DAC sama.Added nakon 13 minuta:Upravo sam vidio da ste posted DAC koji koristite, u slučaju DAC0830 imate setling vrijeme 1ľs, tako da ako je vaš opseg skale pokazala je 200ľs/div, 1ľs je pravo rješenje za ovaj DAC.Zanemarite moj prethodni post jer je to zbog vaše DAC.Moglo bi probati koristeći niske filtar ili / i DAC s setling brže vrijeme, ili ste mogli odvojiti vaš izlaz DAC s prekidač prije mijenjanja razine i pretvoriti ga nakon DAC ima podmiriti na novoj razini.Ako parazitski kapacitet nije dovoljno da se držite razini za razdoblje kada odspojite DAC, dodati mali kondenzator.

Hej je glitches u DAC također nastati zbog vremena neskladom.Ako radite za dizajn za DAC, onda odite na internals i tražiti više optimalnih prospojni sheme.

The glitches su vrlo visoki u slučaju veće promjene napona jer čvor capacitances treba prazniti / terete na sljedeću razinu.Ako ne možete dati struje za punjenje / pražnjenje jedan čvor, onda ćete primijetiti ove glitches.

Htjela bih znati arhitekturi koriste se za ovu DAC ..?Da li je to dvojčana ponderirani DAC ili unarni?Mislim da je binarnu DAC DAC jer najveći glitches se dogoditi kada se mijenja od niže razine na gornji, koji je puno preklopnici trebate promijeniti svoje state.We može smanjiti glitch vlast pretvaranje nekih od gornjih bitova da unarni arhitektura by koristite termometar code stilu ili matrix method.

Hi there, pretpostavimo Vaše DAC je buntovna tipa, da li vi imati nisku filtar prije nego uzimanje izlaz?normalno bez tampon,
vidjet ćete glithes bez sumnje

bok,
mogu koristiti u deglitching sklopove ili možete odabrati pravilnu segmatation između unarni
i binarni imati minimalni glitches.

rgds
raags

stsiligg wrote:

Ja atempt konstruirati signal sa 17 različitih prenaponi.
Što netko može promatrati na signal glitces su na početku svakog analogni napon i točnije više stressfull kada amplitudna prethodnih napona je velika razlika od trenutne amplitude napona.
Ima li itko tko može pomoć mene? Pogledajte ovu sliku da razumijete što mislim

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back