Da li je potrebno CMFB RF sklop spoja?

W

wccheng

Guest
Dragi svi,

Vidio sam da je većina mješovitih signala potrebna za korištenje CMFB (Common Mode Feedback) do spoja stablize je cicuit.Međutim, ne bih mogao vidjeti RF sklop će usvojiti?Zašto ovo dogodilo?Itko mogao objasniti to za mene?

Hvala

wccheng

Uobičajeni način feedback sklopovi koji se koriste u potpunosti su diferencijalna pojačala (koji imaju 2 diferencijalna ulazima i izlazima diferencijalan 2) za definiranje zajedničkih-modu od dvije diferencijalne izlazni naponi.

Ovo je potrebno jer su samo vanjski feedback put definira diferencijalne komponente ulazni i izlazni naponi.
Na primjer u jednom inverting pojačalo s dobiti od -2, diferencijalni izlazni napon mora biti 2x-diferencijalni ulazni napon.Ako stavite -0,5 V na ulaz, morate imati izlazni napon od 1V diferencijalno-to može biti Vop = 3V i Von = 2V ili Vop = Von = 4.5V i 3.5V ili bilo koji drugi par vrijednosti koje se razlikuju po 1V .

The CMFB određuje način rada zajedničkih sastavnica izlazni naponi (VCMo = (Vop Von ) / 2).Na primjer, ako VCMo = 2.5 V, u prethodnom primjeru ti bi Vop = 3 V = 2 i Von V.

Ovo je potrebno u svakom potpunosti diferencijalno pojačalo.To ne ovisi o rasponu frekvencija bili pojačalo se koristi.

Dragi maxwellequ,

Međutim, u većini rad pokazuje da nije mnogo RF spoja, kao što su diferencijalne LNA, nije uključena u CMFB krug.ZAŠTO?

Hvala

wccheng

Svrha CMFB je utvrditi zajedničke modu napon.Većina RF sklop koristiti resitors umjesto aktivnog opterećenja, tako da je način zajedničkog napona je već utvrđeni,
npr. ja (pristranosti) * R

To ovisi o vašem load.Also možete pronaći neke mikser sklop topologies, kao što su tip Gilbert, koristite CMFB sklopova često.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back