DA LI JE MOGUĆE U I2C koristeći 1 MC KAO GLAVNI I 2 MCS AS SLA?

R

rajtech

Guest
Hi All,
Ja sam novi u mikro kontroler, Please help objasniti, je li moguće spojiti PIC16F877 (kao Nadzornik) I PIC16F689 (2 ICS) AS rob?.hvala

Da apsolutno.Možete imati 1 Master i do 112 robova na I2C bus.

Hi All,

Hvala za tvoj odgovor, molimo objasniti kako napisati kod.ja znam kako napisati kod za master.ali ja dont znati kako to pisati za rob.moj projekt je prikaz neke vrijednosti u dva LCD display.nije poassible koristiti jedan pic16f877 za kontrolu dva LCD otkriti, da zašto ja ići za jednu pic16f877 kao glavni i dva pic16f689 (kao rob) za kontrolu lcd.

Molimo pogledajte privitak:

majstor PIC pročitati neke ulazi i pohraniti podatke u EEPROM-u, a zatim koristite I2C tranfer podataka za rob prikazati na LCD.ugoditi pomoć mene i dati neke ideje.ja stvarno potreba vaša pomoć.hvala
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Moguće je kontrolirati dva ili više LCD s jednom 16F877.Te dont 'potreba 3 mikrokontrolera za napraviti ovaj posao.Samo spojite omogućiti pina svake LCD različitim GPIO pin.Ostalo sve igle mogu biti na istoj lukama za oba od njih.

Hi rajtech,
Možete povezati koliko LCD želite UC ako Fave dovoljno I / O pinova.Za korištenje LCD HD44780 možete povezati toghether svi podaci pins (svih 8 ili 4) ovisi koliko vaš softver radi i kontrolu pribadače RS, RW.Samo za pin HR koristi različite igle za svaki prikaz.Podaci koje ćete poslati na LCD zaslonu će se to prikazati samo na LCD koji će također dobiti EN "naredba".U ovom slučaju hw će biti pojednostavljen i ne trebate više UC i I2C komunikaciju.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Dobar tutorial o tome kako voziti LCD je po TekUT i može se naći na http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=329090&highlight=lcd

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back