CST: Impedancija antene MS

C

crazy_dude

Guest
Bok

Želim znati kako mogu mjeriti impedancija mikrotrakasta antena.

Problem je:
Sa mikrotrakasta liniju ako ja feed antene ja ne znam njegova je impedancija ulaz.A za hranjenje liniju ja htijenje trebate kupiti dizajn za određene impedancije.Sada će se neslaganje.

U IE3D imam opciju za definiranje luka na rubu tako da ja mogu znati je ulazna impedancija antene u CST ali ja iskorišten valovodni port za pobudu mikrotrakasta liniju hranjenja.pa ako ja ne hranjenje ja ne mogu exite u CST, a ako ja hraniti svoje ukupne hit i suđenje da bi dobili ulazne impedancije da svaki put kad vidim natrag gubitak napraviti promjene u feedline širinu i to učiniti opet.Može li se rješenje za to?

Isto tako ako ja koristiti koaksijalni kabel u hrani kako mogu dodati znati njegova je impedancija kao u CST je samo cilindar.u IE3d je 50 ohma po defaultu.Ako postoji neslaganje ponovno je ogroman problem.

Zadnji Q, gdje sam dobio z matrice u CST?

Bok, Crazy_dude: Za sonda feed-krpa, vanjski radijus vodiča nije vrlo kritični kad je malo u odnosu na valnu duljinu.Način postupa IE3D je vrlo precizan.IE3D normalizira S-parametara za 50-omske za kompatibilnost s industrijskim standardima.Međutim, možete ih ponovo pretvoriti u ZC od koaksijalnih linija da se S-parametara standardizirano na ZC.Pozdravi.

Hi crazy_dude

1.Postoji rješenje za vaš problem otići u luku kliknite lijevo, svojstva i
Umetnite udaljenost od RS luke do krpa taj je način da svoje
Ulazna impedancija (dembedding WG luka).Možete ga vidjeti u primjerima
U antena ako ih instalirate.
2.Možete to učiniti i sa koaksijalnim ulaz.
3.Idi na makro izgleda tamo.

PL

tip about de-embedding (using CST) :

Ako sam svibanj razraditi na Plazma je
dojavu o de-ugradnja (koristeći CST):

1.Idi na svoj valovodni (WG) port definicije.Postavite udaljenost referentne ravnine kao feedline dužine, te bi trebao B u mogućnosti vidjeti obris port postavljen desno na rubu MS antene.

2.Trčanje simulacije kao prije.

3.a.Idite na "1D rezultati", provjerite Smith Chart.Dodaj marker na željenu frekvenciju.Impedancije će se pojaviti na zaslonu.

3.b.Drugi način je da preuzme antena je složen teret na kraju svog feedline (50 Ohm MS liniju, ako ispravno razumijem).Nađi S11 amplitude i faze na željenu frekvenciju (10 GHz), i koristite formulu:

Γ = (Zload-Zo) / (Zload ZO), dok je Γ ABS (S11) * exp (j * faza).

Sretno,
P.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back