CPLD i FPGA

A

amitgangwar_vlsi

Guest
Pozdrav svima .....

može bilo tko reći mene taj .....
Kako mogu odlučiti da moram koristiti CPLD ili FPGA za određenu aplikaciju??

plz ako netko može reći .... mi objasnite detaljno .........

puno hvala unaprijed

AMIT GANGWAR

amitgangwar2006 (at) yahoo.co.in

Općenito kompleks kompleks programmable gate array FPGA je tako kad u ištanje to ići za složeni plan onda u može ići za FPGA
i kada u wan učiniti jednostavnim programima onda u može ići za CPLD
sjećati CPLD je sprava i FPGA je polje koje je polje programabilni vrata polje to je razlog zašto većina ljudi više vole FPGA nego CPLD
Je li sada jasno
Bye brinuti

hvala za tako rano odgovor ......
ja mrav nastaviti razgovor s tobom ....

vam rekao da smo CPLD koristiti za jednostavne programe .....

ne CPLD se ne koristi u industriji??
ovo su samo za eduational svrhe !!!!!!!!!!

plz čisto moje sumnje ...

hvala unaprijed

AMIT GANGWAR

Glavna razlika je iznos sredstava na raspolaganju.

CPLD nudi neke kombinatorne logike i nekoliko desetaka / stotinu i flip-flops.Broj ulaza / outpus je također smanjen.

CPLDs se još uvijek koristi u industriji, one su dobro rješenje za male probleme, odnosno dekodiranje adrese u autobusu, jednostavan sequencers, itd. CPLD's paketi su mali i ne treba neki drugi uređaj za konfiguraciju (neizbrisivu techonology).

FPGA se uređaj uključuje mnogo resursa: flip-flops, pogledati tablica (LUTs) za kombinatorne, embeded dual-port ovan, DSP blokovi, high speed serijskog sučelja, mikroprocesora, ...

FPGAs može ugraditi cijeli sistem (koji se zove SystemOn Chip).

SRAMs FPGAs su hlapljive i treba uređaj sadrži njegove konfiguracije.

Vrlo je teško da ukratko, moj savjet je da počnete od brojanja broja flip-flops vam je potrebno, osim ako nemate zahtjev, kao što su matematičke obrade, kompleksne kontrole i tako dalje.

Bilo kako, ako trebate bilo kakvu daljnju pomoć ne sumnjam u tražeći ponovno.

That's right.
Još jedna vrsta jednostavnijih uređaja je još uvijek u use.That je PAL programabilni polje logic.It je maleni programirati I, fiksni ILI vrata logički uređaj koji je koristan za ljepila logiku u većini ugrađenih systems.I korištenja Lattice GAL16v8 uređaj za moj dizajn . Više o dostupno je na

http://www.latticesemi.com/products/cpldspld/gal.cfm?jsessionid=ba30acec0484X $ 7B CF $ $

bok
CPLDS imati više kombinatorne logike i malo FF je tamo, to je jeftinije i EEPROM tehnologije
FPGA je više kombinatorne logike i FF-a, a to je Coster SRAM i tehnologija

vamsi

cijena je važna facctor za svoj decision.amitgangwar_vlsi su dati dobar explantation temelju Tehnologija

za CPLD student svrha je dovoljno i to sve ovisi od vrata računati ur dizajna te u bi trebao biti u stanju procijeniti vrata ubrajati flip flop će trajati 3-4 vrata

FPGAs su vrlo bogata flipflops.ako vaš desing sadrži mnoge knjige onda morate ići po FPGA.

u smislu velikih kombinatorne ckts, cplds su učinkovitiji od fpgas.

hvala za odgovor ............

ja sam novi na ovom polju i želim znati više o tome.

pa ako netko zna više nego što molim recite mene.

Amit gangwar

CPLDs su dobri u componential logici i oni ne treba config i kada se napajanje gore.zbog proizvoda uvjeti brzine CPLDs su brzi i usmjeravanja odlaganja su predvidljiva, ali to nije dovoljno resursa da izraziti složene funkcije.Oni obično se koriste kao conctoll logika s jednostavnim države prebacuje.Ja sam uspjela iskoristiti CPLD XC9572XL u konfiguracijsku IIC sučelje SA7113 (video AD), jer je puno država treba toliko FFD.
SRAM-based FPGAs su snažne provesti sve vrste funkcije.Ali, što im je potrebno vrijeme za konfiguraciju nakon power-up.Dakle, ako ga želite koristiti za kontrolu drugih čipova, morate pažljivo razmotriti odnos među tim čipovima 'reset singals

CPLDs se koriste u industriji.Sve što treba obaviti određene operacije i može stati na CPLD - ide na CPLD.

Mislim da na bazi primjene u ištanje to funkcionirati.
CPLD logika stanica nije koliko FPGA pa ako se želite razvijati nešto veliko CPLD ne mogu.
Da li sa FPGA

Bilo je poznato da li bilo koji način sličan Xilinx FPGA Editor's, za ručno kreiranje i uređivanje unutarnjih sklop SPLDs (GAL16v8 itd.).To je neophodno za mene za obrazovni proces - proučavanje strukture SPLDs.Poželjno je da je slobodna od cijene.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back