Conntecting 2 PIC16F877

D

direktno

Guest
hi ima, je li moguće spojiti 2 pic16f877 mikrokontroler čipovima, dok rade u isto vrijeme?molim odgovor što prije .. hvala

direktni napisao / la:

hi ima, je li moguće spojiti 2 pic16f877 mikrokontroler čipovima, dok rade u isto vrijeme?
molim odgovor što prije .. hvala

Bok,

Tip za komunikaciju između njih ?????

Ako da, onako više prakse će koristiti RS232.

Budite specifični u vezi s pitanjem, kako ćete spojiti dvije slike ili na koji način?Želite li ih spojiti preko RS232?Ima nemalo broj od načina za povezivanje s istim mikrokontrolera povezivanje dva računala na taj način biti specifična molim.

Hvala.

jccsantos je napisao:

Bok,Tip za komunikaciju između njih ?????Ako da, onako više prakse će koristiti RS232.

Pa to ovisi što želite učiniti.Ako ne trebate koristiti sve svoje portove možete koristiti de USART itd. ..ali ti bi mogao navesti malo više.

Uglavnom, ako želite komunicirati između 2 Pics preko RS232, što je potrebno samo priključiti Rx Tx i igle odnosno između njih i neke kontrole igle, ako želite.

zašto je svima preporučuje RS-232.Zašto želite da najprije pretvoriti logika razine i zatim natrag u gdje je bila.ono što se preporučuje je

PIC <-> RS-232 <-> kabel <-> RS-232 <-> PIC

pa koliko točka u dodajući complexitiy RS-232?

samcheetah je napisao:

zašto je svima preporučuje RS-232.
Zašto želite da najprije pretvoriti logika razine i onda natrag do mjesta gdje ona bila.
ono što se preporučuje jePIC <-> RS-232 <-> kabel <-> RS-232 <-> PICpa koliko točka u dodajući complexitiy RS-232?

imate drugi medij za komunikaciju između 2 PIC 16F877:
I2C
SPI
PSP

Vi samo možete koristiti logiku razini RS-232, bez razini prijevoda (UART sa RX i TX).Protokol je isti.
Ali to sve ovisi o potrebnoj brzini i udaljenosti, a broj dostupnih igle.
Morate biti mnogo više specifičnih o vašim zahtjevima.

samcheetah je napisao:

zašto je svima preporučuje RS-232.
Zašto želite da najprije pretvoriti logika razine i onda natrag do mjesta gdje ona bila.
ono što se preporučuje jePIC <-> RS-232 <-> kabel <-> RS-232 <-> PICpa koliko točka u dodajući complexitiy RS-232?

M! K wrote:

Puno brže komunikacije može biti učinjeno korištenjem sinkronih SPI ili I2C sučelje, ali im je potrebno još malo igle.

ne hav dovoljno memorije u Vijeća za provedbu mira kao PIC nemate dovoljno memorije za podršku LCD.however, mi nemamo nikakvih drugih usuable priključke osim 5 izlazni port .. kako mi namjeravamo dodati još jedan PIC staviti LCD program u PIC-a 1, a glavni program u drugim PIC.furthermore trebamo povezati izlaz do 10 users.But smo r ne siguran ako smo mogli staviti 2 PIC-n rade u isto vrijeme.Komunikacija iz izlaznog porta na računalo su preko MAX232 chip

direktni napisao / la:

ne hav dovoljno memorije u Vijeća za provedbu mira kao PIC nemate dovoljno memorije za podršku LCD.however, mi nemamo nikakvih drugih usuable priključke osim 5 izlazni port .. kako mi namjeravamo dodati još jedan PIC staviti LCD program u PIC-a 1, a glavni program u drugim PIC.furthermore trebamo povezati izlaz do 10 users.But smo r ne siguran ako smo mogli staviti 2 PIC-n rade u isto vrijeme.
Komunikacija iz izlaznog porta na računalo su preko MAX232 chip

direktni napisao / la:

ne hav dovoljno memorije u Vijeća za provedbu mira kao PIC nemate dovoljno memorije za podršku LCD.however, mi nemamo nikakvih drugih usuable priključke osim 5 izlazni port .. kako mi namjeravamo dodati još jedan PIC staviti LCD program u PIC-a 1, a glavni program u drugim PIC.furthermore trebamo povezati izlaz do 10 users.But smo r ne siguran ako smo mogli staviti 2 PIC-n rade u isto vrijeme.
Komunikacija iz izlaznog porta na računalo su preko MAX232 chip

tgq je napisao:pokušajte drugim rješenjima:

koristiti za 16F84 logično RS232 comm betxeen LCD i 16F84, uštedjet ćete pamćenje i izbjegli problemi comm između 2 16F877

Ako trebate više IO uzeti ekspander I2C port ili shift registri

Imam sličan problem.Imam UC 18f452 na jednoj strani.s druge strane, imam 16f877, pcf8583 realnom vremenu sat, i 64k EEPROM.želim poslati neke naredbe za 16f877 i dobiti soma podatke iz nje.Osim toga, želim pročitati i napisati neke podatke na RTC i EEPROM.
je to moguće na jednom I2C bus?RTC i EEPROM su adrese (RTC A0, A1 EEPROM).što će se slike adrese biti?

Možete koristiti SPI cas, ja ˛ C ili PSP autobus ...
Koje su vaše potrebe o brzini?Koliko igle / luka su besplatni u aplikaciji?

Pozdrav,

Manu

Manu je napisao:

Možete koristiti SPI cas, ja ˛ C ili PSP autobus ...

Koje su vaše potrebe o brzini?
Koliko igle / luka su besplatni u aplikaciji?Pozdrav,Manu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back