confusions LNA na odgovarajući problem

B

bigworm

Guest
bok,
kao što je poznato da kada LNA je dobro podudaranje, dobit ćete najbolje moći ili isporuku ili najbolje šuma.
ali sada ono što me zbunjuje je da je, low-input-impedancije LNA sa S11 oko -3 je simuliran u icfb i ja dobiti svoj dobitak (gain1) i NF (NF1),
i nakon što sam utakmicu LNA sa S11 <-10, otkrio sam da je dobit još više ili manje ista s gain1.tako da je NF.

ali mislim da kad LNA se ne podudaraju, većina snaga ulaznog signala reflektira i malo vlast je prenesena u LNA, tako da mislim dobit od LNA treba biti mnogo manja od odgovarajuće jedan.ali rezultat simulacija ne podržava ovaj zaključak.

Pitam se da li je potrebno da odgovara LNA za bilo koji slučaj?

Provjerite svoje simulacije / postavki.

Postoji svibanj biti neka greška sa simulacijom ili mjerenjem.Ima bi trebao biti neki napredak kad odgovaraju nego nesparen stanje.

pozdravi
GV

U LNA.
Whne želite imati nizak faktor šuma, yo treba malo / više neslaganje pri unosu tranzistor.
Vaša S21 neće puno utjecati obzirom na ono što se umeće i pretpostaviti.
Da bi se povećala dobitak morate uskladiti izlazni tranzistor, tranzistor također čine stabilne (K>> 1) stavljanjem reaktancija u zajedničkim terminal.
Koliko faze svoje LNA ima?
Što se pojačanja i NF želite i dobivate.
Također tranzistor koji koristite?

buke impedancija mathcing se razlikuje od snage podudaranja.Ako je dizajniran za podudaranje buke, zatim ako je unos mreža rezonira, onda dobit još uvijek može biti poboljšana, jer je QGmVin

Uvijek postoji neka trgovina offs između optimalne buke Usklađivanje i maksimalne snage dobiti podudaranja.No, vrlo često razlika nije velika i ako vam se buka optimiziran odgovara vam predstaviti neke nepodudarnosti gubitke u krug.To će smanjiti dobit i povećanje šuma.Ponekad se jednostavno nema smisla raditi optimalno buke odgovara jer neusklađenost gubici će smjena šuma leđa.U takvom slučaju on svibanj biti bolje ne činiti buku podudaranja.Pogotovo to vrijedi za širokopojasne sustave.Nedavno sam izradio LNA za 3 5 GHz band.Tu je izbor za napraviti optimalan buke Usklađivanje i dobiti šuma 0,72 dB ili ostaviti LNA kao što je bio i dobiti šuma 0,91 dB (svi brojevi iz kruga komunalne simulacija s LINC2 program).No matching uveden optimalna buke oko 0,3 dB neusklađenost gubitak i šuma postati 0,7 0,3 = 1 dB.Jasno je da nema smisla raditi optimalno buke podudaranja.

Srdačan pozdrav,
RF-OM

Halo RF-OM,

Ja sam malo zbunjen sljedeće rečenice u svoj zadnji post:

"No matching uveden optimalna buka oko 0,3 dB neusklađenost gubitak i šuma postati 0,7 0,3 = 1 dB. Jasno je da nema smisla raditi optimalno odgovaraju buku."

Zašto se uzimajući u obzir gubitak u odgovarajući unos u NF iznad obračun?Ja bi se očekivati da je ovaj ulaz podudaranje je dizajnirana kako bi ciljane NF i njegov gubitak je već uključeno u 0,7 NF ...može li mi pomoći da razumijete?Ispričavamo se unaprijed ako je moje pitanje je glup ....

hvala ti.

Bil

Bilo koji gubitak prije LNA broji jednog do jedan za NF.Broj 0,72 dB u NF dobivena je s LINC2 krug korisnost od S-parameter file.Ovo je za NF LNA.ne za LNA ulazni sklop.Stvarni NF može biti mnogo gori sa svim elementima u ulazni krug.Na primjer, jedan SMA konektor može uvesti oko 0,5 dB gubitka, ali ne možete mjeriti NF ili S-parametara bez konektor.To je razlog zašto proizvođači uvijek de-embed stvarni S-parametara iz mjeri.U svoj pravi dizajn trebate ga držati na umu.Također ne bi trebalo biti zajedničko razmatranje smisla previše.Na primjer, imate LNA sa NF 0,9 dB, a nakon svega s ulazni sklop (BPF prijenosna linija, konektor i tako dalje) te dobiti oko 3 dB NF.U tom slučaju trebate razmišljati je li vrijedan to uključuje nekoliko dodatnih elemenata za napraviti utakmicu i dobiti bolji NF 0,2 dB ili ostaviti dizajn s tim što ste bez podudaranja.

U ovom konkretnom slučaju JA preferirati ne to ne optimalno odgovara.

Srdačan pozdrav,
RF-OM

ali, mislim, kada dizajn LNA, (u mom slučaju, ja koristiti kadenca icfb, simulacija uključuje odgovarajući unos i LNA), s obzirom da neke mjere parasitics, NF ste dobili od simulacija je ono što će više ili manje dobiti u mjerenje, zar ne?
nije lako dobiti čisti LNA nf od drugih elemenata će utjecati na vrijednost.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back