CMOS analogni parametri obračuna

L

lqy

Guest
Poštovani,
Kada smo desgin CMOS analogni sklop rukom izračuni, moramo znati GM, RDS, CDB, Cgs i Cgd, neki stručnjaci mogao reći mene kako da biste dobili gore navedenih parametara modela iz datoteke.
Model datoteke su jako komplicirani, ne znam kako to izračunati.

Jednostavan način, možete to učiniti dc ili op simulacije kako bi dobili dc operativni bodova, onda vidi parametar uključujući sve si rekao.Tada možete izračunati dobit, bw, pm i tako dalje.
Drugi težak način, možete pročitati modela varalica i dobiti osnovni parametar, kao što su mobilnost, Tox, VTH i temperatura faktor za calculnate parametar vam je potrebno.

Parametar opis modela datoteke mogu se naći u dokumentima koje ljevaonica.

možete pronaći mobilnost (u) od modela varalica mimo parametar (u0)
i prag napona od parametar VTH.
Također možete izračunati Cox od Tox parametra u modelu datoteci sljedeće jednadžbe
Cox = 3.45fF * (100e-10) / Tox.
Općenito, možete izračunati GM kao udžbenik jednadžbi.

Uglavnom Cgs može izračunati sljedeće regije koja djeluje i. Na primjer, u području zasićenja, Cgs = 2 * W * L * Cox / 3.Za više informacija, obratite se u Razavi Gray's udžbenik.Cgs, Cgd i CDB se raspravlja u detaljima.

Posljednji, u mojem mišljenje, RDS najviše se dobiva iz simulacija, a ne iz ručni izračun.

lqy wrote:

Kada smo desgin CMOS analogni sklop rukom izračuni, moramo znati GM, RDS, CDB, Cgs i Cgd, neki stručnjaci mogao reći mene kako da biste dobili gore navedenih parametara modela iz datoteke.

Ako možete prihvatiti 50% -100% pogreške u ruci obračun uzimajući u obzir rezultate simulacije, a zatim ići naprijed i učiniti sve ovo.
Inače, za bolje rezultate pretraživanja informacija o GM / ID design methodology.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back