Cheking 12 istovremenih digitalnih ulaza

L

leto

Guest
Bok,

Trebam provjeriti stanje od 12 događaja u infracrvena barijera senzora.Ovo mora biti u "stvarnom vremenu" i sve od njih mogu se pojaviti u neko vrijeme.
Onda, ja ću požara alarm ako je iznos događaja je manje od "X", broj u drugi.Što je bolji način da ga riješi?

napomena:
ulazni signal je 5v puls i to se događa kada netko izrezati gredu od svakog senzora.Ja ću imati 12 senzora i mogla prekinuti svaki 10 ms cca.Moram detektirati svaki prekinuti svakog senzora.Hvala vam
leto

Možete zaposliti male microcontrller sa ≥ 12 ulaza i plan to skandirati što ulazi u petlju ..
Za microcontroller ovo je trivijalan zadatak, a vrijeme potrebno za skeniranje sequentialy sve ulaze dosta ispod 1ms ..
Mikrokontroler je raditi s naponima ulazi 0-5V, tako da možete spojiti izlaze iz senzora izravno ulazi ..

Pozdrav,
IanP

to bi mogao biti posible.Sada, Nakon što sam pročitao sve ulaze, trebam brojati svaku neovisna ulaza u svrhu analize sadržaja od iznosa drugi svakog unosa.npr..

Šifra:pseudo-kôdread_portb (); / / čitati 12 bita istodobno

za malo = 1 do 12

ako portb [malo] zatim niz [malo] = 1 / / broji svaki zalogaj neovisno

next bitni

leto je napisao:

Bok,Trebam provjeriti stanje od 12 događaja u infracrvena barijera senzora.
Ovo mora biti u "stvarnom vremenu" i sve od njih mogu se pojaviti u neko vrijeme.

Onda, ja ću požara alarm ako je iznos događaja je manje od "X", broj u drugi.
Što je bolji način da ga riješi?napomena:

ulazni signal je 5v puls i to se događa kada netko izrezati gredu od svakog senzora.
Ja ću imati 12 senzora i mogla prekinuti svaki 10 ms cca.
Moram detektirati svaki prekinuti svakog senzora.Hvala vam

leto

Hi Leto,

Samo neke stvari koje treba razmotriti:
Zvuči kao da želite razumjeti smjeru kretanja.Jesam li razumio?

Ian savjet vam je dao je dobro, i to biste trebali slijediti.Mislim da je sve što trebate, stvarno, ali ako gore je istina, onda ćete također trebati neku vrstu sata.

Sa svakom od 12 ulaza -
Test ulazni, ako je manji prijelaz na sljedeću
ako je vrijeme pečat i rekord koji je način unosa

Quote:

onda, ja bi se prekinuti svaki drugi analize ukupne računati.

Pokušajte 74ls147they su dekoder 19 - 4 osim ako ne želite kupiti računalo da to učinite

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back