buke vs CMOS skaliranje?

J

John Xu

Guest
bok,
Imam pitanje o relatioonship između buke i characteristcs CMOS proces skaliranje.Ja namjeravam dizajn TIA (155M) i 0.6um i 0.35um mješoviti CMOS procesa availble.JA pravedan ištanje to znati, s obzirom na unapređenje buke, proces koji je bolji?

Scaled proces znači bolje ili lošije od buke?

Hvala

Analogni dizajn je pun različitih ustupke.Po mom mišljenju, ne možete reći što je bolje sve dok postupak dizajniranja sklop u obje tehnologije te vidjeti koje je manje bučan.Ono što mogu reći iz osnovne formule buke u CMOS-tehnologije je u tome što, obično skaliranje šum procesa će se povećati.Na primjer, termički šum od MOSFET je 4 * K * T * (gama) * gm.Gama je obično 2 / 3 u dugim kanala tranzistora, dok se u submicron procesima, to može biti do 2,5 (u 0.25um).Ali ne zaboravite, još uvijek postoji gm koji svibanj biti drukčiji u dvije različite tehnologije.
Iz drugog gledišta, pogled na šum treperenja u CMOS tranzistora koji je: K / (Cox WL * * f).U submicron tehnologije, WL je manje, ali Cox je više.Također K svibanj biti drukčiji u obje tehnologije, tako da ne može lako reći što ima manje buke.

Slažem se sa OP Amp ..

Sklop je selft igrati veliki rolll ... Buka je različit od vrste analognog u drugi krug ...

Umjesto fizičke poslove povećanja Cox i krljuštima CMOS, dsign je životni ... Kao i diferencijalna pojačala CM razini mora odgovarati za eleiminate buke u izlazni signal ...

U scaled uređaja stanju snaga je također veliki problem ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back