Broadband prilagodna mreža

J

jl007

Guest
Pozdravi,

Ja sam sagradio amp UHF širokopojasna 470-802 MHz za video prijenos.
PA je MMG3003NT1 dobar za P1 24dBm.
Ja mogu dobiti 20dBm se sa dobar video kvalitetu boje kroz 1/4Wave monopole rez na 4.3 ". Oko 300 stopalo lanac.

Želio bih da se više snage iz (23 dBm), ali mi se antena neusklađenost izaziva drastične razmišljanja.

PA je spojen na antenu kroz 12pf kapu.

Bilo koji pomoć u projektiranju mreža će biti visoko poštovati.

Joe
gammablok (at) shaw.ca

Bok,

Place izolator između PA izlaz i antena.Možete koristiti neke circulator.

Da li moraju odgovarati cijeli freq raspona 470-802 MHz do monopole antena?

Zdravo
Mislim da zajednički i izravan način:
mjera antena S11 prvi
mjera pojačalo S22
dizajn odgovarajući sklop temeljen na e-parms mjerena pomoću simulatora

Circulator temelji rješenje je dobro s vremena na vrijeme, ali je prijenos snage učinkovitost nije optimalno u takvom slučaju

Circulator bi mogao biti jako dobra ideja, ali je isto tako expencive.
Prilagodna mreža prijedlog zrikavac je jako dobra ideja, i ja misliti te bi trebao probati prvo.
Alternativno rješenje svibanj biti feritni izolator, to je manje od expencive circulator, ali više od prilagodna mreža.Uz to ćete imati snage gubitak oko 0,5 dB, pa dizajn PA za max snaga ti si u mogućnosti to učiniti.

Hvala za odgovore.
Circulator ili izolator izgleda dobro, osim veličine.
Najmanji Ive 'postaviti na pad-u je 0.75 "dia.
Moj mljevenih prilog je 3x2x1 ", tako da nema puno prostora lijevo.
0,5 db gubitak neće biti problema.Ja sam više zabrinuti refections pucanje kroz napajanje stavljajući buke na video.
J

Nije jednostavno koristiti S parametrima za izvođenje širokopojasni odgovara za cijeli band.You mogao probati umjesto niz LC mreža ako znate Iput impedancnce od antene.
Ako ti je, ja bih se simuliran (ili testiran) ulazne impedancije antene na centar benda, a zatim, pod pretpostavkom da pojačalo je uskladiti na izlaz za cijeli bend, ja bih se koristi niz od 1 / 4 wave dalekovoda (također coax).

23 dBm nije jaka moć, tako da nije mogao biti citical
Kod

Andrea

Bok Andrea,
Hvala za ideje.
Ja sam koristeći 4.3 "monopole bič koja rezonira oko 636 Mhz. Kućišta nije dovoljno dugo da bi pružiti dobru zemlju avion, ali čini se da prenosi razumno dobro. Dobivam oko 300 'lanac s 21 dBm van snage mjerene na spec..

Nisam podoba vanjska strana kako to izmjeriti impedancija ulupati još i svoje vrijeme sam saznala.Imam stari HP8754A koji pokazuje mi bodova rezonanciju frekvencija antene, ali otpor je druga stvar.
JDodano nakon 11 minuta:Hi VSWR,
Kasni odgovor na svoje pitanje:
Jedinica ne treba prenositi na bilo koji odabrati kanal UHF 14 - 69 koristeći jedan 4.3 "monopole bič. Kompromis će se koristiti za 2 ili 3 različita dužina antene što je ono što sam sad sam gleda na.
Pokušao sam izolator a to je radio prilično dobro.Izolator je podešen da blokira 24 (614 - 639 MHz).Za moj iznenađenje to je bio prilično stan od oko 575 do 650 Mhz.
Došlo je znatan uneseni gubitak međutim, oko 2 dB u odnosu na uobičajene 0,3 - 0,5 dB.Ovaj svibanj biti znakovit mene nešto o PA ponašanja.
J

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back