Board Design-Trebate li pomoć: koliko PAD područje

M

manju_bhat

Guest
Bok

Ja sam namjeravate koristiti step down konverter za jedan od mojih zahtjeva.IC je LT3693, Linearna čine i uvjet je izlaz 5V @ 2A.U punoj laod, IC stvara puno topline.Budući da je Ic MSOP paket, odgovarajući hladnjak mora biti dizajniran i PCB-Pad područje mora biti određen kao i za hlađenje.Snaga preko IC je 2W.Mogao bilo tko mi sugerirati koliko PAD području treba dati upravo za takve primjene.JA dont 'imati bilo koji izračun pri ruci.Ugoditi pomoć.

hvala.

Kako ste zapravo izračunati gubitak snage za čip biti 2W?Ovaj čip bi trebala isporučiti do 3.5A, tako da sam zadivljen kako doći imate 2W raspršila u samo 2A?

Ako pogledate graf na prvoj stranici možete vidjeti da na 34V ulaz, uz 2A teret efikasnost je oko 85%.To znači da je ulazna snaga je 5 * 2/0.85 = 11.76W.Dakle, moć je izgubio 1.76W.To uključuje dioda i induktor.Dioda dissipates o: 0.5V * 2A * (1-5/34) = 0.85W.
Zanemaruje izgubio vlast u induktor, čip bi trebao jedini rasipati 1,76-0,85 = 0.91W.

U svakom slučaju, ja bih rekao oko 1 kvadratni u Cu dat će vam oko 35C / W.Tako da bi čvora na 100C možete rasipati 2W sa maksimalno ambijent od oko 30C.Je li to biti dovoljno?

Ako se slažete čip dissipates samo oko 0.9W, kao na slici gore, zatim sa da 1 kvadratni u Cu možete imati maksimalno ambijentu oko 70C, što je općenito vrlo prihvatljivo, čak i za inductrial opreme.

Halo VVV,

Hvala za tvoj odgovor.Vi ste potpuno pravo u vezi snage kalkulacija i slažem se s logikom.Ali vi kažete da 1 kvadratni centimetar Cu bi trebao biti dovoljno dobar.Da li vi imati bilo koji PDF dokument ili bilo koji podržavaju taj.Slažem se da, on svibanj biti pravilo.Htjela bih imati pri ruci izračunima ili bilo Aplikacija bilješka koja opisuje isti.Hvala na prijedlogu.

please help.

Pa, pokušajte ovo: http://www.fairchildsemi.com/an/AB/AB-15.pdf # page = 1

Iako se odnosi na MOSFETs, površine će vam dati puno isti rth.

Postoje i druge appnotes vani, ali ja ne izgleda da ih pronađete upravo sada.Pokušajte webiste ON Polu i potraga za rasipanje snage.

Ova stranica ima kalkulator možete skinuti u Excel ili koristiti upute za izračunavanje cooper područje.

http://circuitcalculator.com/wordpress/2007/02/16/pcb-thermal-copper-area/

On reference dobar appnote iz TI.

Tu je također i neke druge kalkulatore tamo vam svibanj pronaći korisne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back