Bljeskalica fotoaparata kondenzator

S

Spork

Guest
Poštovani, Sam bio izvjedljiv ako bilo tko mogao objasniti (općenito) što se događa u fotoaparatu bljesak punjenja krug?

Uglavnom, imam jednokratni fotoaparat da bih želio ukloniti punjenja kondenzatora bljesak iz kruga, a ja sam još uvijek pokušavaju shvatiti što se događa.

JA naviknut imati dojam da se kondenzatori održan XuF u XV (X se općenito varijabla), a samo na određenom naponu.I onda shvatio da oni mogu biti naplaćen do označen napon na kapacitet naveden.

Dakle nedavno sam vjerovao da je napon kondenzatoru je da je sklop's.Ako je to tako, ne koristi kamera OP-amp (ili nešto) za punjenje kondenzatora do viška od 100V?

Hvala,
Spork

Bljeskalice zahtijevaju relativelyhigh napona.Obično je potrebno nekoliko tisuća volti kako bi uvesti ksenonska vodljivi plin.Postoji mnogo načina na koje možete organizirati korak-gore kruga, ali većina konfiguracija sadrži osnovne elemente kao što su induktori i tranzistora.Moderni bljeska imaju tendenciju da koriste komplicirane aktivnih komentara za potrebe ..

Hmm, izgleda da bljesak je izravno povezan s 330v 180uF kapu, ali JA dont 'imati velik pogled.

Uglavnom cijeli krug punjenja je tamo, samo želim da ga iščupati iz kamere, tako da imam standalone flash ...Sam bio izvjedljiv ako je to 1) izvedivo (prilično jednostavno za napraviti) i 2) netko mogao pomoći da se utvrditi koji dijelovi mi je potrebno.

Hvala,
Spork

Hi Spork,

Možda ovaj list podaci pomoći će vam da shvatite što se događa ovdje.Jednostavna Flyback transformator optužbe kondenzator, a zatim IGBT puls jedne strane okidač kapica na tlu, puls iz kapu ide na okidač transformator koji pobuđuje lampu na mjesto kvara, tada glavni kapica potištenost svoju energiju kroz svjetiljku i imate flash.Pozdravi

dfullmer
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

kamera koristi se spoj korak konverter za transformaciju sinusa / pravokutni val generira oko jednostavan elektronički sklop za mnogo veći napon (AC u početku i onda otkloniti) za punjenje kondenzatora.
Kondenzator ispusta vrlo brzo na hranjenja svjetiljka flash

Ah, hvala vam momci.Ja ću pokušati da se iz kruga sutra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back