bilo tko znati kako to izračunati kanal širine

K

kobesitu

Guest
imam problem izračunati kanal širine sada.ja znam je 16QAM modulacije, a ukupna širina pojasa je 1200MHz, koji je od 950MHz do 2150MHz.simbol je stopa 45MS / s, općenito, ona je 4 bita po simbolu, ja imati nijedan nit misli kako izračunati kanal širine baze na ovim informacijama, moja superviser samo mi reci, on je u početku pogodak, temeljiti na ono što on zna, je 22.5MHz (kanal širine), može netko reći mene rezultat ili reći mene kako ja mogu calcuate ili dajte mi neke korisne informacije.puno hvala svima.

Bok
ako vam treba precizan izračun:
vam također treba odrediti vaš oblik pulsa, potrebno je.
sljedeći trebali izračunati spektar M-QAM.to nije jednostavna, tako da je možete naći u knjigama digitalne komunikacije.na primjer digitalne komunikacije prema Proakis u poglavlju 4 ili 5 godina.

ako ne i precizan izračun, kako mogu izračunati, zato ja morati pokazati nešto što je prije moguće, i koristiti kanal širine za druge složenije izračune

22,5 Mhz je teoretski minimalna propusnost potrebno napraviti 45 Msymbol / s prijenos, što je obično unachievble u pracitce.Pretpostavljajući i bandwith potreba od 45 MS / s je više razuman.

M_llaa Kao što je već ukazao ako se stvarno želite izračunati točnu vrijednost, osim znajući dopuštena širina pojasa, modulaciju shema i simbol rate, impulsni oblik koristi za prijenos _needs_ da bude poznat.

- BDodano nakon 2 sata 53 minute:ISPRAVAK:

što je obično unachievble u pracitce.Pretpostavljajući i bandwith potreba od 45 MS / s je više razuman.

TREBA

što je obično unachievble u pracitce.Pretpostavljajući i bandwith potreba od 45 MHz je više razuman.

-b

ako se koriste i kosinus podigli puls oblikovanje, na taj način kako mogu to učiniti, jer ja nemam vremena za čitanje digitalnih komunikacija udžbenik sada, pa sa je 16QAM modulacije, a ukupna širina pojasa je 1200MHz, koji je od 950MHz do 2150MHz.simbol je stopa 45MS / s, općenito, ona je 4 bita po simbolu, kako izračunati točan kanal širine?može bilo tko reći mene?Dodano nakon 2 minute:sorry, ja bi trebao iskoristiti propusnost = Rb / 2 beta?

jednostavno bw kanala je brzina simbola / 2, nakon što je knjigovodstveni signal na učestalost nosioca onda ukupna BW će se RS-u, tako da kanal širina je 45 MHz.
priloženoj datoteci boje svibanj pomoći.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back