Bilo tko može mi reći što je drugačiji od DLL i PLL?

A

atuo

Guest
Što je drugačije u DLL i PLL?Pri projektiranju i ASIC, ja bi trebao odabrati DLL ili PLL?

DLL za digitalne, PLL za analogni

ASIC bi trebao iskoristiti DLL.

Uglavnom, PLL synthesises neke frekvencije, što znači da se u njemu oscilator - VCO.Možete zaključati frekvencije i faze ove oscilator za vanjske do frekvencije PLL referenca.
U DLL nema VCO, samo linija za kašnjenje.A time DLL ne generira frekvencije (iako postoje članci o DLLs se koristi za sintezu sat).DLL samo odgađanje vanjske referentnog takta i događaj ovaj sjedne izlaznu fazu do koje je referenca.
DLL petlja je jednostavnije to nadoknaditi, to je obično prvi red, a PLL petlja povratne veze je višeg reda - drugo, ali u stvarnosti trećeg reda, a vi ćete morati biti oprezni to kompenzira.Budući PLL uključuje oscilator je više ničice to podrhtavanje, generiran unutar petlje.DLL je bolji u tom pogledu, jer će samo ponoviti podrhtavanje za ulazni signal i možda dodati nešto od elemenata linija za kašnjenje.

AlexWan wrote:

DLL za digitalne, PLL za analogniASIC bi trebao iskoristiti DLL.

DLL stalak za kašnjenje spregnuta petlja
PLL stalak za fazno spregnuta petlja

Glavni između različitih DLL i PLL je korištenje DLL odgoditi logička kontrola umjesto naponski kontrolirani oscilator (VCO).Prednosti DLL je osigurati podrhtavanje bolje performanse, stabilnost i jednostavan dizajn.Međutim, budući da je ograničena fazi snimanja raspon DLL, to nije promjena u frekvenciji.Za PLL, vrlo je pogodan za sintezu sat, ali uzrok visoke podrhtavanje, zbog buke faza akumulacije.

hi, sutapanaki

Mogu oba PLL i DLL množe i dijele frequence?i gdje mogu naći neke članke kako ih objasniti.

Pićaatuo

Atuo,

Za svrhu umnožavanja frekvencija takta te bolje korištenje PLL (dijeljenjem frekvencija možete učiniti s šalter, nema potrebe za PLL).Čuo sam da ljudi pokušati iskoristiti DLL i za razmnožavanje, ali JA dont 'imati bilo koji članak naslova u mom umu upravo sada i nemaju iskustva s ovom primjenom DLLs.Potražite IEEE članaka o tome, te treba pronaći.Ali mislim da PLL pristup je više ravno naprijed u tom pogledu.

VCO potrebe neke kontrole napona (ili struja), koji će postaviti svoje oscilacije frekvencije i faze u vrijednosti potrebnih za zaključavanje s ulazne frekvencije za PLL.Napunite pumpa je blok koji postavlja ovo napona (ili struja kroz naponski trenutnim konverter).Ideja zadužen pumpa je da kondenzator i dvije struje, jedna pumpanje naboj u kondenzatoru čime se povećava napon preko nje, druge tekuće uklanjanjem naknade iz njega i smanjenje napona.Ove su uključeni struje - faza kada razlika između ulaznog i PLL i izlaz VCO je siguran znak vas prebaciti na jednoj od ove dvije struje.Kada je faza razlika je sa suprotnim znakom - isključite prvo trenutni i prebaciti na drugi.Na ovaj način smjer napona kondenzator promjena odražava fazne razlike.Ako ne postoji razlika faza obje struje su isključeni.Tu se može trenutaka, kad su na obje struje, ali pošto su nominalno isti, nema net trenutno treba naplatiti ili pražnjenje kondenzatora.
To je rekao, postoji mnogo ne-idealities koji čine funkciju chrge pumpe polaze od opisane operacije, što uzrokuje različite efekt u radu PLL sama.
Usput, naboj pumpa se može koristiti i za kontrolu kašnjenje DLL.

hi atuo,

Pokušajte www.xilinx.com ili www.altera.com nego potraga za dll i PLL postoje aticles na taj
kod.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back