bežični miš

S

selvaraja

Guest
hai momački,

obaviti bilo tko imati bilo koji ideja imaju i svoje vlastite wiressless miša ... gdje se mogu dobiti njihovih dijelova ... tools to koristiti za dizajn .... i tako dalje .....

Bok,
Ja sam u ovoj temi intrested previše.
Mislio sam o tome dosta, mislim da je najbolji način da kupite niske cijene
i optički miš
čine ga bežični, samo trebate FM transmiter, nešto poput MC2833.

Na početku sam želi koristiti digitalni format, ali je previše kompliciran za ovu jednostavnu
comunication.JA obaviti neke testove smiješno![becuse sam dobio potrebne alate luka kao osciloskop], izgleda kao PWM modulacije, FM transmiter, pa bi bilo dovoljno.

POWER, glavni problem!
mi možemo samo pričati o tome za vrijeme rada, u stvari, ako se želi countinue.?

pozdravi
Mosh

Zanimljiv problem.Bio sam raditi na rješenje, a okupilo se više podataka istovremeno.Evo nekih što sam naučila:

1.Većina bežični miševi su na 27MHz jer ovo je zaista internacionalni bend slobodan za korištenje.

2.The TX je vrlo jednostavna, a xtal oscilator u 1 / 2 TX frekvencije (~ 13.5MHz) koji ima jedan jednostavni tranzistor oscilator i izlazni fazi da multpilicira frekvencija za 2 nakon koje je uslijedilo frekvencijski selektivne jednostavna LC filtra na TX frequncy .Drugi uređaj koristi kao varaktorska (vrlo jednostavna, obično samo još jedan tranzistor) u xtal tenk koristi FM na oscilator temelji na ucontroller pogon.

3.The RX je obično jedan FM demod dio kao što je Motorola MC13135/13136 (vrlo dobar prijemnici!) Vozeći odgovarajuşem RX ucontroller.Postoji nekoliko komponenti, uključujući koristiti za ovaj kanal xtal, AKO filter i četverostruka spirala.Ne kao što su simle TX.

4.Jedna stvar na umu, je antena loop antena postavljena s kondenzator na rezonirati na RF freuquency, ali na 27MHz će imati gubitak> 30dB!Ne baš dobra, ali to pomaže da ograniči opseg!

Ron

Bok,
Ron Intresting informacije,

gdje ste ih peraje, možete uputiti neke linkove?Želim znati detaljnije informacije's.
I drugi stvari, da li ste je dobio bilo koji uzorak shcematic?

i još jedan problem, za hardver hanshaking ćemo trebati pošiljatelja &
A prijemnik
na svakoj strani, ili mi treba ručno instalirati upravljački program, ili ..., da li ste je dobio bilo koji ideja?

Thanks in advance
Mosh

ronsmithy wrote:

4.
Jedna stvar na umu, je antena loop antena postavljena s kondenzator na rezonirati na RF freuquency, ali na 27MHz će imati gubitak> 30dB!
Ne baš dobra, ali to pomaže da ograniči opseg!

koristeći IC za postavljanje frequence prenositi i primati.

Imao sam učinio ja osobno sa IC signala, voditi brigu o - igle za IC diodes.

check agilent stranice za miš dizajn
ili možete jednostavno jedan s dizajnom jeftini optički miš i RX / TX moduli

Nordijsko prodaje 8051 mikro i 2.4GHz tranceiver (http://www.nvlsi.no/index.cfm?obj=document&act=display&doc=147)

Ovaj RF dio ovog uređaja je avaiable FIM ww.laipac.com na 15 dolara

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back