S
SuperFEKO
Guest
Pozdrav svima.
Trebam vašu pomoć.
Dobro je znati da generički antena može karakterizirana u pojam po Antena korektivni faktor (ACF) ili Gain (G).
ACF je prima parametar.
G je emitira parametra.
By reciprociteta, teorija nam reći da su dva parametra se odnose na svaki drugi.U pojam linearne i imamo:
1 / G = (R / ξ) * λ ˛ / (4 * pi) * (ACF) ˛
Gdje:
ξ je impedancija u mediju gdje je propagacija.
R je sistem impedancija (obično 50 Ohm)
λ je valna duljina
Htio bih provjeriti odnos između ACF i G s FEKO.
I odabir dipol antena za testiranje.Želim podijeliti u dva dijela testa:
1) Primanje način:
Excite sam na dipolni sa avionom val electrin polja E i ja mjerenje napona (VR) preko opterećenja od 50 Ohm stavljen na jaz u dipol.Omjer E / VR je ACF.
2) Transitting način:
FEKO ima PW karticu koja omogoucava raspaljivati na dipolni sa stvarnom generatora.JA pokušati raspaljivati jaz sa ovom opcijom.Nakon što, uvijek s FEKO, ja zemljište dobit od dipol antenom (isti je način primanja).Ali ..... rezultat je drugačija: dobit dobiti u trasmitting modu i ACF obteined primanja u modu se ne podudaraju jednadžbi u vrhu papir.
Siguran sam da je simulacija primanje ispravan način (drugi verificira recite mi ovo).Mislim da je problem je emitira modu.Konkretno mislim da je problem u feeding simulacija na dipol.
Can you help me?
Je li netko koristiti PW karticu s FEKO da simulira pravi generator feeds da jedna antena?
Ima netko pokušati simulirati dobit od generičkih antenu?
Thanks a lot.
Marco
Trebam vašu pomoć.
Dobro je znati da generički antena može karakterizirana u pojam po Antena korektivni faktor (ACF) ili Gain (G).
ACF je prima parametar.
G je emitira parametra.
By reciprociteta, teorija nam reći da su dva parametra se odnose na svaki drugi.U pojam linearne i imamo:
1 / G = (R / ξ) * λ ˛ / (4 * pi) * (ACF) ˛
Gdje:
ξ je impedancija u mediju gdje je propagacija.
R je sistem impedancija (obično 50 Ohm)
λ je valna duljina
Htio bih provjeriti odnos između ACF i G s FEKO.
I odabir dipol antena za testiranje.Želim podijeliti u dva dijela testa:
1) Primanje način:
Excite sam na dipolni sa avionom val electrin polja E i ja mjerenje napona (VR) preko opterećenja od 50 Ohm stavljen na jaz u dipol.Omjer E / VR je ACF.
2) Transitting način:
FEKO ima PW karticu koja omogoucava raspaljivati na dipolni sa stvarnom generatora.JA pokušati raspaljivati jaz sa ovom opcijom.Nakon što, uvijek s FEKO, ja zemljište dobit od dipol antenom (isti je način primanja).Ali ..... rezultat je drugačija: dobit dobiti u trasmitting modu i ACF obteined primanja u modu se ne podudaraju jednadžbi u vrhu papir.
Siguran sam da je simulacija primanje ispravan način (drugi verificira recite mi ovo).Mislim da je problem je emitira modu.Konkretno mislim da je problem u feeding simulacija na dipol.
Can you help me?
Je li netko koristiti PW karticu s FEKO da simulira pravi generator feeds da jedna antena?
Ima netko pokušati simulirati dobit od generičkih antenu?
Thanks a lot.
Marco