ATA Host Controller problem

C

chenbintom

Guest
I pošli na isti problem na ovom forumu na moj dizajn, koji je
"kada je dizajn ATA host, i sastao se s problemom: iza hardware reset, power on reset ili softvera, domaćin dizajniran po meni, ima crveni vrijednosti iz registara kao što su status registar, registar LBA niski, visoki LBA registrirati LBA sredinom registrirati , uređaja ili registrirajte u ATA hard disk (Maxtor 250g). Na moje iznenađenje, vrijednosti su isti: 0xFF7F. "
Želim znati kako riješiti problem, ako ga znate, molim recite mene.hvala.
Last edited by chenbintom na 18. travnja 2009 6:10; edited 2 times in total

sada, čitao sam spremnik 0x7e nakon što je na vlast ili reset protokol.To ne pokazuju zauzeto i nema greške.ali DRQ zastave je 1, ne mogu učiniti sljedeći korak kao naredba ili podatke za registraciju.sad mi treba excute naredba?help me, hvala ..

Zatim, Ja mogu čitati ili pisati svim registrima, jedini problem je kako to init HDD uređaja, koji znaju iskustva o tome.molim recite mene? hvala ...

Page 228
http://ecos.sourceware.org/cgi-bin/cvsweb.cgi/ecos/packages/redboot/current/src/fs/ide.c?cvsroot=ecos
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

DF (uređaj fault) bit u spremnik je 1 nakon čitati ili pisati naredbe.imate iskustva o tome?protokol pokaži mi kontrole korake, ali ne pokazuju mi init korak ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back