Astronomija i Astroimaging

N

nandopg

Guest
Bok svima,
Ima li itko ovdje poput astronomije i astrophotography?Ako je tako, omogućava razgovor o tome.

To je aktivnost koja stvarno mi je potrebna ravnoteža to ići!Ako želite vidjeti neke slike sam rano ove godine slijedite link:

http://www.flickr.com/photos/12330269 (at) N02 /

Srdačan pozdrav svima,

NandoPG

Report msg 5 pts

Dragi NandoPG,
Bok,

Ja sam zainteresiran za astronomiju i započeti istraživanje na terenu (kao što su instrumenti teleskop i CCD kamera, itd..).

glavni problem za mene je astronomija site nalaz.na othe strane, koji su kriteriji za astronomiju dobar site,

možete upoznati mene izvor u vezi astronomije site kriteriji i uvjeti?
hvala

Report msg 5 pts

Hi Manasiri,
Hvala za odgovor.
Dependig koju vrstu aktivnosti želite učiniti izbor site je više ili manje utječu.Naravno da će biti bolje bilo koju aktivnost u astronomskim site sa steady atmosferi, bez zagađenja i svjetlo s vrlo dobrom razinom transparentnosti.Međutim, kao što je rekao prije,
za svaki od ovih parametara će utjecaj manje ili više, ovisno što namjeravamo učiniti.
U nastavku ću se popis nekih od najčešćih astronomskih aktivnosti u kontekstu jednog astronoma amatera, a temelji se na mome iskustvu, analizirati utjecaj parametara lokacije:

1 - komete, Asteroids i Supernovae lov i fotometrija zvijezda promjenljiva / vizualna promatranja: Najvažniji parametar ovdje je atmosfera transparentnost i na drugom mjestu niske razine svjetlosti onečišćenja.A steady atmosferi ne igra važnu pravilo u ovom slučaju.Za ovu aktivnost koju wll želite vidjeti dimest zvijezda magnitude moguće, i obično posao se obavlja u razumnom širokom polju.

2 - galaktički evolucija: Ovdje stalni atmosfera počinje biti važan problem, nekad možda žele studirati galaksija s malom prividna veličina.Svjetlo onečišćenje dolazi na drugom mjestu i transparentnosti na trećem, jer je prigušeno svjetlo ćete uhvatiti.

3 - planetaran imaging / vizualnog opažanja: Ovdje stalni atmosfera je kralj.Obično jedan rad sa manje od 1 minute arc polju pogled, tako da bilo kakve turbulencije će se enormno povećan i slika će se pojaviti zamaglili bez detalja.Al s druge parametre gotovo nevažne ovdje.

4 - planetarni nebulae imaging / vizualna promatranja: gotovo isti slučaj kao gore, ali transparentnost i svjetlo onečišćenja platiti važnu ulogu.

5 - Widefield imaging općenito: Ovdje transparentnost je kralj slijedi svjetlo onečišćenja.Stabilnosti atmosfere gotovo ne smeta.

Neki prijedlog za rangiranje kao jedan promatranje site mogu se naći u nekoliko knjiga o CCD imaging, kao na primjer: CCD Astrophotography: visokokvalitetni Imaging iz predgrađa by Adam Stuart ili Handbook of CCD Astronomy, 2nd Edition by B. Steve Howell.

Žao nam je o tome dugo post astronomiju, ali je tako uzbudljivo polje koje koristim da bi izgubiti kontrolu jednom sam početi chating.

NandoPG

Report msg 5 pts

Poštovani prijatelji,
Ja sam upravo u procesu dorade nekih slika od 2008 Jupiter's ukazanja.

Dobila sam ove slike prikazuju neke pojedinosti o Ganymed, jedan od mjesečeva of Jupiter, kada je izlazili tranzitni.Atmosfera ovaj dan je bio izuzetno miran i stayd mi da je za ne više od 8 minuta.

A vrlo rijetka pojava da bih želio dijeliti.

NandoPG
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Bok,

Nice shot bio događaj astrophotography godinama.Nije bilo koji latley ali to kao da ja isto tako.Kakav opseg imate i imaging opremiti?

Pozdravi

dfullmer

Report msg 5 pts

Hi dfullmer,
Hvala za kompliment.

Za planetaran imaging li koristiti teleskop LX-200 GPS - 10 inča f/10 okupila na ekvatorski klin, u focuser je TCF iz Optec, kotač disk iz Atik, RGB filtere od Astronomik a Skynix 2.0M CCD od Luminera.

JA isto tako redovito koristiti jedan powermate x4, ali u nekim iznimnim noći sam i koristiti neku drugu powermate x2 čineći ukupno x8 focal ratio ekstenziju.

Imam moj opreme sastavljen trajno u malom opservatorij gdje sam obnoviti moj balans kada stvari ne idu kako dobar!

Srdačan pozdrav,

NandoPG
Last edited by nandopg dana 06 sij 2009 12:50, edited 1 put ukupno

Report msg 5 pts

nandopg,

JA previše imati LX200 iako je oko 15 godina.Većina mojih astrophotography je s filmskog 35mm.1000 ASA film sa 20-45 minuta izloženosti.Moj sistem je F6.3, jer sam htjela brži opseg za daleke svemirske stvari.JA je dao gore kod solarnim sustavom rezoluciju da bi dobio sa F10.Nedavno sam dobio Nikon D300 da želim probati sa opsega.Moj kratak suđenja su vrlo uzbudljivo.Ja sam jako ljubomoran i stalno mjesto za vas da vas opišite sustav.Ja bih hatar to imati taj.

Srdačan pozdrav

Dfullmer

Report msg 5 pts

Dfullmer,
O čovjeku koji je toliko lijep da zna da li još uvijek imate vaš opseg!Sa 6,3 i powermate x5 ste u mogućnosti učiniti velike slike i planeta, kao što je rekao, biti u vrlo dobroj formi za daleke svemirske imaging.Mislim da biste trebali probati.

Da biste to planeta bih vam preporučam da biste dobili web kamere, a najbolje su one koje se proizvode Phillips.Možete dati jedan iz astronomske bilo koji dućan s 1,25 inch adapter za unos vaših opsega.The softawer obraditi AVIS generirani su besplatni, REGISTAX da bi već znate.Vidiš, za planete imaju već dobar opseg, ti bi morao raditi minimalnom incestment: a powermate x5 i webcam!

Kada imate neki rezultati iz vaše nastojanje deep sky, jedan post ovdje.Ja bih rado vidjeti.

Za izgradnju malih opservatorij je stvar da su neki prostor u dvorištu.Mine je zgrada 3x4 metara sa rolling krova.Ukupno sam spended
US $ 700.00.Ako želite da vam mogu poslati neke slike od mina prikazuju neke konstruktivne pojedinosti koje možete koristiti za oblikovanje vlastite.Čovječe, ovo je većina investicija isplatila sam ikad napravio!

NandoPG

Report msg 5 pts

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back