A pitanje o zbirci ovlasti antena

W

wusen

Guest
S obzirom na fiksni volumen i incident plane wave magnitude koji je 1v / m, ne postoji jedan teoretski gornja granica zbirke vlast, bez obzira koliko se antene se koriste unutar toga, koliko su ta antena uređen, također, ne postoje granice od koje vrste antena (možete čak i korištenje električnih i magnetskih trenutnu točku izvora) i odgovaraju mreža antena u vezi s tim?

thx!

Hi, Wusen:
Mislim srodne pitanje je,
s obzirom fiksnog volumena, koliko velika može se dobit za antenu uklapanje u glasnoće.U osnovi, za svoje planewave ekscitacija, koliko energije da se antena može primiti se odnosi na njegove RCS koji se odnose na maksimalni dobitak od antene.

From što JA vidjeti, jedna antena u fiksni volumen treba imati gornju granicu na dobitak.Međutim,
nisam sasvim siguran kako je to veliko.Pozdravi.

Hi, Jian.puno hvala za odgovor.

Sada, ako je ravni val pobune je izmijenio kao ispod: S ravnina talasi koji incidence kut ravnomjerno raspodijeljena u krutom kut 4pi.Svaka ravnina talasi imaju isti varijance, dok su polarizacija i slučajnih faza.Za svaki ravni val je orhogonal polarizations su uncorrelated a plane waves izdvojeni u kut također su uncorrelted.

Mislite li da bi trebalo imati gornju granicu te je predmet u željeni analiza?

btw, ako dvije antene su povezani sa spregnuto loading mreže, kao što je konjugirati prilagodna mreža (Lee, "uzajamnog utjecaja na vezanje s najvećom raznolikošću combiners radio i radio-programa na mobitel", trans na comm. 1970), dok je excitated po ravni val, kako calculte na snagu ovog absobteded loading mreže u IE3D?To je ekvivalent za rješavanje matrične jednadžbe V = (Z zl) I, dok je zl više nije dijagonale matrice.

Mislim da su dva koncepta miješanje ovdje:
1) Ako se antena su odvojeni tako da je dovoljno signali mogu biti
uncorrelated onda možete koristiti combiners ili tako da se poveća
probabilidad dobre recepcije.Eventhough su povezani
skup nije smatrati "polje", čak i ako oni mogu biti analizirani
kao polje.Oni se smatraju differents dvije antene.
2) Ali, ako je antena dovoljno blizu kao na niz iznosu
energije koje se može spregnuti ovisi o "efektivna površina", koji
ovisi o dobiti u array.Fazi trebalo da varira ali
je korelirani.

Odobren, ako je veličina u polje je dovoljno velika pa u njega perifery
signal se uncorrelated tada imate i miješana situacija da sam
bi se reći da je dobra stvar za analizu.

Ne znam o IE3D, ali ako možete model antene iluminated
od strane dva ili više izvora tako da se može smatrati uncorrelated onda
model vrijedi.

Hi, jallem:
moje pitanje je zamišljen s višestrukim antenu bežične komunikacije (MIMO).svaka antena zahtijeva drugi radio-frekvencijske (RF) front-end lanac i DSP modul.Dakle, to isnot koncept arry, iako oni svibanj biti blizu jedni drugima.

ja je nekad korištena idealna kao dipol antena element, izgradnju matrična jednadžba naći trenutnu distribuciju među svaku dipoles, ali nema pojma za izračunavanje self impedancija od idealne dipol.Ako koristite realne antenu, ima previše nezavisnih varijabli koje treba razmotriti.

Hi, Wusen: Ne znam točno što želite.Međutim, na IE3D, imate opcije za uraditi sljedeće:
Možete model jedna antena (svibanj biti više spregnuto antena) i preuzima planewave excitaiton simultanouesly.Zatim, možete odrediti da je planewave ekscitacija dok možete definirati lumped elemenata na svaki pojedinačni priključak.IE3D će moći izračunati apsorbirana snaga na svakom individial port za vas.Čini mi se to može biti ono što želite.Pozdravi.

wusen wrote:

S obzirom na fiksni volumen i incident plane wave magnitude koji je 1v / m, ne postoji jedan teoretski gornja granica zbirke vlast, bez obzira koliko se antene se koriste unutar toga, koliko su ta antena uređen, također, ne postoje granice od koje vrste antena (možete čak i korištenje električnih i magnetskih trenutnu točku izvora) i odgovaraju mreža antena u vezi s tim?

Mislim da
je odgovor eckypting trebaju biti istinite.Maksimalna snaga može biti primljena treba moć efektivne gustoće puta području.

Quote:

ja je nekad korištena idealna kao dipol antena element, izgradnju matrična jednadžba naći trenutnu distribuciju među svaku dipoles, ali nema pojma za izračunavanje self impedancija od idealne dipol.

Hi, Jallem:
Mislim Wusen je više zainteresiran za primanje snage za još jednu antenu iz daleke antenu.On ne govori o uskoj vezanje dviju antena.Za više bliski antena, IE3D možete pronaći međusobna vezanje jednostavno.Uzajamna veza između antena zatvoriti će utjecati na unos impedancija.Za Wusen slučaju, mislim da on smatra da je Tx antena je znatno daleko_Ono stvara neke vala i ovaj val je dobila po Tx antenu.U ovom slučaju, inducirani na trenutnu Rx antena neće utjecati na Tx antenu.Kada Rx antena nalazi se u području zone daleko od Tx antenu, bi maksimalna snaga može biti primljena intercepting područje puta daleko polje gustoće snage od Tx antenu?Izgleda da je točna.Pa ipak, JA pa ipak imati neke sumnje o tome.Na primjer, to je trebalo efektivne površine debelim dipolni će biti mnogo veći od onoga u tankom dipol.Međutim,
hoće li debeli dipol primiti moć puno niže od tankih dipolni kada obojica su u rezonanciji?Mislim da možete koristiti IE3D provjeriti ga.Added nakon 36 minuta:Hi, Wusen:

JA pravedan pokušao simulirati 2 slučaja na IE3D.

(A) strip dipol s L = 144 mm W = 1 mm resonanting na 1 GHz s Zin = 72,6 ohms.Područje je na dipolni AREA = 1.44e-4 * m m.

(B) strip dipol s L = 136 mm W = 10 mm resonating na 1 GHz s Zin = 70 ohms.Područje je na dipolni AREA = 1.36e-3 m * m

JA pokušao to osvijetliti antene pomoću planewave E = 1 V / m na dvije antene.Snaga gustoća iznosi oko 1,326 mW / (m * m).Ja stavim Z podudaranja za opterećenja.Zanimljivo, mogu rezultirati sljedećim ge za primljena snaga:

(A) * PowerDensity POVRŠINA = 1.910e-7 W dok je P_received = 1.554e-5 W.
(B) POVRŠINA PowerDensity * = 1.804e-6 W, dok je P_received = 1.547e-5 W.

Očigledno je dobila moć može biti puno veća od PowerDensity * području.Mislim da bismo trebali replase području kao EFFECTIVE_AREA ili se odnose na količinu RCS za to.U stanovitom smislu, u EFFECTIVE_AREA može biti mnogo veća od fizičke površine antene.Pa ipak, JA obaviti vjerovati čvrsto je ograničenje za EFFECTIVE_AREA kada veličini antene je dano.Uzdanica ovaj pomoć.Hvala!

Hi, jian: U pravu ste, efektivne-područje je funkcija (theta, phi) (collin 1985), tako da će veći od fizičkog prostora u nekim posebnim incidenta kuta.

U kombinaciji loading terminal mreže znači da je struja u antenu A će imati utjecaj na opterećenje vrijednosti u antenu B. Može li model u ovom slučaju IE3D?

Hi jallem: hvala vam za savjet.Postoje uglavnom dvije metode za izračunavanje self impedancija: emf i mama.Međutim, čini se da kada je veličina antene postaje beskonačnim mali, u imaginarni dio self impedancija postati nerješiv.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back