A / D Programiranje Pitanje (Newbie) Pomoć

A

Ashni85

Guest
Bok,

I neka je potrebna pomoć pri izradi programa za korištenje atmega644.Ja sam potpuni Newbie a nemam pojma gdje da počnete!Gdje bih početi ako sam želio stvoriti program koji uzoraka vrijednost iz A / D input (kontinuirano) misli jedne UART u heksadecimalnom.

Ako bilo tko ima neke ideje, da će biti mnogo poštovati!

Hai

Dobro došli u avr

Koji jezik li znali?asm, c, osnovne ....

prvi odlučiti na koji jezik koji idu na posao, dobili tražene software, dobili tutorialpozdravi
Nandhu

Pa, ja znam malo C, ali ne i dovoljna za stvaranje ovog programa.Ja već imaju sklop, kao i softver, ali ja sam zbunjena kako započeti moj broj kontinuirano prikazali unos vrijednosti za A / D terminala preko UART.

učiniti da je u beskonačnu petlju

Code:a (1)

(

/ / Ovdje mjeru/ / To sth ovdje/ / Slanje putem uart ovdje

)

Hvala.Znam ovo zvuči kao jednostavna pitanja, ali kako bi se osiguralo da li moj zaslon (kroz) i UART boravke u heksadecimalnom?

ja stvarno ne razumijem pitanje ...

0x41 0x56 0x45!

Uglavnom, ja sam molba kako bih početi moj broj na zaslonu tako da je u heksadecimalnom.

Vaše ADC je u 8 bitnom modu ili na bilo koji drugi način?

bok,

To je prilično simple.In kontinuirano dok petlja

1) daju Početak konverzije signala

2) Pričekajte Kraj pretvorbe signala

3) Paket 10 bita Broj poslati na 16 bitni broj padding up nula za ostatak od bitova.

4) Pošalji ga UART uz zaglavlje
i podaci & LRC.

Ashni85 wrote:

Uglavnom, ja sam molba kako bih početi moj broj na zaslonu tako da je u heksadecimalnom.

Zdravo,

ili koristite printf ( "% x", ad_value) u C-kod.Ako koristite običan AVR asm, trebali pronaći primjer kod u nadopuniti vaše programiranje okruženju,
bez obzira na to je.

Pozdravi,
Frank

printf vjerojatno će koristiti kao i 90% kod vašeg prostora i 80% snage, osim da je jako dobra ideja.

0x41 0x56 0x45!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back