89V51RD2 sa 64 relejnih izlaza

A

ARoque

Guest
HI,

Želim pokrenuti projekt koji će imati 64 do 128 relejni izlaz.Imam jednu ili dvije ideje kako to učiniti, ali htio bih da postoji neka mišljenja:

1 - Koristite expander I2C IO sa LM2803
2 - Koristite latches poput 74LS573.

Možete koristiti I2C IO ekspandere, ali one će se skupo, međutim PCB-složenošću će biti manje.

74LS573 će biti jeftinije, ali to će povećati PCB-složenošću u velikoj mjeri.

Vi svibanj također uzeti u obzir 8.255 PIO ..

Ova IC je dizajniran za spajanje na 8051-derivata kroz 8-bitni multipleksirano / D port (P0), a ona ima 24 opće namjene I / Os ..
Ako dućan okolo da ne bi trebali platiti više od U $ 3 po IC ..

http://www.datasheets.org.uk/search.php?q=CP82C55&sType=part

Za kontrolu 64 Releji, trebat će vam i 3 od njih, bez dodatnih 2-na-4 multipleksor, 3 pomoćna adresa linije, na primjer, P1.0, P1.1 i P1.2, povezan CS igle ..

Pozdravi,
IanP

Bok

Najbolje što možete učiniti je koristiti običan CMOS serijski posmični spremnik za svakih 8 releja želite dodati u sustav.Serijski izlaz iz svake posmični spremnik hrani druge, tako da zapravo ih kaskada.Allegro je rješenje koje uključuje relej snage vozač.
Učinio sam da u nekim zajednice I'm prodaje.Svaki odbor ima 8 releja i tu je izlaz (na sljedeći odbora), ulazni konektor.Odbor ima 220v na 12 Volt napajanje koje koristim na vlast MCU odbora.

Hvala, čini se da se goog Idea, IC sam provjeriti iz Allegro i čini se da je savršen.
Ali, ako ste odabrali pravilan posmični spremnik što bolestan biti vaš izbor?

Možete pokušati PCA9535 16 bit I2C ekspandere.8 od tih mogu biti spojeni na isti I2C bus, tako da možete imati do 128 izlaza

Srdačan pozdrav

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back