518kHz Navtex prijemnik

P

polarized

Guest
Zdravo,

JA će potreba za jednostavnim 518kHz antena za prijem Navtex.Ima li kakvih planova izgradnje na internetu da napravi antenu za ovu frekvenciju?Ili bilo koje prijedloge i savjete?The navtex signala se nalazi u narow banda oko 518kHz, digitalna frekvencijska modulacija.Moj Drugo pitanje je: Pročitao sam da je navtex sustav koristi SSB odašiljač, digitalna frekvencijska modulacija, gdje uskopojasna frekvencija za "marku" su 1615 Hz, a za "space" 1785Hz.The bitrate je 100 BPS.Kad AKO frekvencija u prijemnik je produced by miješanje u 518kHz bend s 500kHz sa lokalni oscilator 18kHz jedan bend je proizveden.Zanima me slijedeće: ako je indeks modulacije je niska, 2 su frekvencije od 518kHz (ako mi može zanemariti gornjem harmonici (Bessel coeficients)) prosto preveden na isti način na 18kHz benda i ne izgledaju vrlo spektra slične AM sustav?Što će se dogoditi ako se indeks modulacije nije bio tako mali? Li antenu koristiti za prijem 518kHz ovise o filtar strujna kola na ulaz prijemnika?Jer, postoje različiti nacrtima prijemnik input filters.

Pozdravi.

Na tim niskim frekvencijama atmosferski šum je toliko visoka da ne morate efikasan antenu.Svejedno slučajna dužina žice visio sa stropa u sobi ili drvo izvan će raditi.

Vaš Drugo pitanje je oko superheterodinski prijemnika.Učestalost prijevod linearni proces.To je grupa od frekvencije generirani od strane odašiljač se pomaknuo kao grupa na IF vašeg prijemnika uz iste frekvencije i razlike u fazi koje su prenosive na frequenc.

Ja sam mogao odgovoriti samo oko antene.
Slažem se s nadut o atmosferski šum.
Ali čovjek je napravio buku je veoma visoka previše.
Postoji način da se smanji | E | vezane buke jednostavno koristeći loop antenu nego žica.
Donesite cijevi s debljinom zida greather od prodora debljina (svibanj biti korišteni od strane cijevi usad Electricians eksplozije dokaz za biljke).Izradite petlji (kvadratni ili okrugli), petlja ne mora biti "kratke ciucuited".Godine treba biti promjera 0,5
do 1 m.
Ispunite u 3 do 10 skrenite bakrenih žica.
(u rezonanciju frekvencija treba biti najmanje 3 put veći od radnog Frekv.).

Ova antena je osjetljiva na | H | sastavni dio EM zračenja i to je relativno neosjetljiv na većinu čovjeka napravio buku, kao atmosferski statički discarge.
U prošlosti
sam buid veću petlju za ELF 10 KHz raspon sa pozitivnim rezultatima.

Još jedan loop antena za korištenje od standardnih MF AM frekvencijski pojas radio prijemnik.Možete kopirati kruga u prvoj fazi RF pojačalo i podići resonating kondenzator koji je obično varijablu s maksimalno 360 PF kapacitivnost.Ova nova vrijednost treba biti u regionu 390 PF.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back