[500 bodova] Uspoređivanje harmonička zračenja uzoraka u HFSS

M

masud_809

Guest
Pozdrav svima:

Želim usporediti moje harmonička zračenja uzoraka u HFSS?

Imam dva antena:
1) referenca
2) poboljšana antenu koja ima smanjen drugi harmonička zračenja

Očekujem da se u
2. zračenja antene u
2. harmonik će biti niže od zračenja od
2. harmonik na referentnu antenu.ali oboje su ravnopravni zračenja, pa čak i druge antene ima bolje zračenje (more izracena snaga) u
2. harmonik!

Nisam siguran da li sam gledajući točan odgovor u HFSS.Jedina stvar koju ja mogu pogoditi je da se zračenje obrazaca normalizirano motivacija.

Koristite PM da me kontaktirate.Također sam u žurbi.

Hvala.
Last edited by masud_809 dana 18 svi 2009 16:07, edited 1 put ukupno

Pozdrav svima:

Nisam još dobio odgovor.Da li itko zna kako da usporede zračenja uzoraka za antenu na bilo koji software, nije važno.U radove, postoji samo mjernog rezultata, nema simulacija.Ja sam zadivljen, ako je moguće napraviti simulacije za ovu namjenu.

Da li vi imati bilo koji ideja?

Hvala.

1.Da, u načelu su normalizirani RP.Trebali biste uzeti u obzir ne samo radiation pattern ali ulazni otpor od antene na svakoj frekvenciji.Na kraju ono što je važno je izracena snaga u odnosu na primijenjene snage na doprinosu antenu.
Recimo da je na frekvenciji f1 Vašu antenu ima S11 = -20 dB, a najviše usmjerne od 5 dB.Na frekvenciji f2 = 2f1 antenu ima S11 =- 2dB (nije prilagodio) i maksimalni usmjerne je 10 dB.Što mislite je slučaju bolje u odnosu na ukupan izracena snaga.Očigledno prva.

2.Međutim, to ovisi o vašem cilju optimizacije.Ako ste više zainteresirani u zraku širine od antene je normalizirano RP na svakoj frekvenciji je dovoljno.

3.Koje vrste antena referentne i optimizira.

zdravo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back