430-470MHz, 6dBi Patch antena?

M

myebook

Guest
bilo koji prijedlog za dizajn jedna antena sa sljedećim spec.: (visoka osjetljivost i velike BW)
Centar frekvencija: 450MHz,
Band width ,435-465MHz
Širina zrake: 80 stupnjeva Tip
VSWR: <1,3
Osjetljivost: 6 dB
P / B ratio:> 13dB
Veličina: cca 30 * 33 * 4.5cm (W * D * H)

Što se tiče sonde-fed, moj deigns u HFSS i CST se ne slažu sa measrements.Bilo koji uzorak dizajna koji je kompatibilan s mjernih rezultata bi bilo poštovati.(Ako ne vjerujete rezultat prob-fed simulacije, ja ne mogu dizajn antene)

Hoćete li dijeliti dizajna završio u CST kao i mjerenjima.

Moj CST dizajn i mjerni rezultat:
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

HFSS datoteke:

HFSS datoteke:

pa ovo je vrlo jednostavno nagovoriti fed prijenosna linija ne radi (CST file)!

Točke za razmatranje,
Nisam otvorio udostojati u CST
1) Koja je debljina od dirigent i stočnu hranu.
2) Nakon 12mm visina dirigent je postavljena bez bilo kakve podrške, kako to ostvariti.
3) Da li je to samo za studij?

Imam simulirani strukture kako u CST i HFSS.Oni su prilično isti, nisam ništa promijeniti (kao mesh size, točnost, itd.) kako bi ih približila.Molimo pogledajte brojke.

Znam, imate dokument koji pokazuje različite rezultate.Molim Vas izgraditi takvu strukturu da vidi da li je dati rezultate u izvješću točna ili ne!

O privoljeti feed transmission line: nema moć zaista događa u liniji iz privoljeti (od S11 možete vidjeti).Za microstipline struktura, bolje je da koristite port pravokutni valovod na kraju.Ne morate nacrtati suosni feed.

JA isto tako je dobio jednak rezultat kao što je dobio.no kako usporediti s pdf sam poslao prethodno ovi rezultati su prilično različite od mjerenja.pa ja stvarno ne mogu design moj patch antena, jer ja ne mogu vjerovati rezultatima u CST i HFSS u ovom slučaju.
Da li se pravo ne mogu koristiti u pravokutnim waveport rubu hranilišta također.
Možda bismo trebali koristiti drugu softvera poput IE3D kao "mikrotrakasta patch antenna" knjigu koristi isključivo softver koji ocijeniti patch antennas.U ovom trenutku nemam taj softver.

myebook wrote:

JA isto tako je dobio jednak rezultat kao što je dobio.
no kako usporediti s pdf sam poslao prethodno ovi rezultati su prilično različite od mjerenja.

Moja referenca je knjiga "kompaktni i širokopojasna antena mikrotrakasta" po Wong.
Da sam oglas, ali nije dobro za probe feds-djela, ali jako dobro za liniju-fed antena.Navedena knjiga koristi u cijelosti IE3D i zato što sam pokušao nekoliko antena od tamo u HFSS i CST,
mislim tih softwarea nisu dobri za planarna struktura.Možda ima nešto izvrnut sa mojim simulacijama, nisam siguran!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back