15625hz oscilator

M

Marmelado

Guest
Bok!
Kako mogu napraviti 15625hz oscilator?
Želim staviti ne565 ili 4046 oscilating u to precizna frekvencija, sa vrlo mala odstupanja -10hz

Hvala!

Bok

Zvuči poznato, vodoravne linije Frekv zemalja u Europi.

Jednom sam napravio 10MHz referentnu osc i zaključao ga u redak učestalost televizorom.Znao sam da je jednu TV stanicu zapravo njihov zaključana podnosilac itd. protiv Cesium standard.

Pa sam 10MHz kristal sa 4060 i osvoji / 64 izlaz, a zatim još jedan / 10 čip doći u
15.625 Hz potreban da sam kao ref za 4046 da usporede linije Frekv iz TV.I onda ima i varicap djeluju na jednoj od kristalno's kondenzatori koji povezuje ga u 4060, koji je hranio od 4046 o / p.

Na taj način JA mogao razlikovati od kristala Frekv malo da biste dobili Internet to brava na 15625

Stoga biste trebali biti u mogućnosti da biste dobili dovoljno ljuljačka na strani 15625 od mijenjanje 10MHz

Možete koristiti i direktnu digitalna sinteza (dds) čips od analognih dizajn.To su mali, ali precizne.
Pogledajte njihove ad9833, ad9834, ili ad9835.
Neki od njih su dostupna kao besplatan uzorak.

http://www.analog.com

koja vam je potrebna samo kvarca (oko 25 ili 50 MHz) i to je precizan kao mili-herc ...vas program preko paralelnom ili serijskom kočiće na čip.

imati dobar dan!

Ako je to pomesti frekvenciju vašeg televizora želite zaključati da možete napraviti pokupiti spirala na mjestu nedaleko od vašeg TV prijemnika.Zatim slijedite zavojnica sa pojačalo i uski pojas aktivnog filtra.Ovo bi trebalo biti dovoljno dobar.Možete dodatno očistite signala po jednom zaključavanje PLL chip prikazivati na ovoj frekvenciji.The NE567 vrste (koji se nazivaju i ton dekoderima) rade jako dobro_Odaberite u dizajniranju uski bandwith petlja.Ako želite prilagoditi fazni odnos, možete preteći u PLL s niskim RC filtar i podesite vrijeme konstantna.Također možete koristiti nekoliko odjeljaka RC ako želite širok faza prilagodbe bez puno smanjenje amplitude signala.Trebali bi se orijentirati pokupiti osi zavojnica sa svojim on-line s Vaše CRT ppicture spiralna cijev odstupanje osi.Vaš zavojnica treba samo nekoliko puta veća od promjera cijevi zavojnica.Na tim niskim frekvencijama ne postoji ograničenje u rezonanciji broj okreta resonating sa žicom inter kapacitivnost.Vi vjerojatno će istrčati od izdržljivost u namotu je zavojnica prije dođete do self rezonanciju frekvencija se iznad swee frekvenciju.

Prvo graditi bilo koji 1Mhz Quartz oscilator
Vas svibanj koristeći dva inverter, vrlo jednostavno
i podijelite ovo s bilo low cost
prescaler / djeliocem / 64 onda rezultat
naći na Internetu, mnogih vrsta postoji.
---------------------------------------------
frq 15625Hz.
1000000Hz / 64 -> 15625Hz

kvarcni oscilator 4MHz
Razdijelit 8 puta po 2 =
15625 Hz
razdjeljivač: 74xx393

kvarcni 4MHz jeftinija od 1MHz

Marmelado wrote:

Bok!

Kako mogu napraviti 15625hz oscilator?

Želim staviti ne565 ili 4046 oscilating u to precizna frekvencija, sa vrlo mala odstupanja -10hzHvala!

Low cost shematic ispod 1 $, = 15625 Hz Osc
4060 CMOS 74hc4060 ili ......

Ako koristite 4MHz tada izaći Q8.

Bok!

Mnogobrojan hvala za to shematski:)

Ali ako ja želim da -10hz devijacija, Moram li koristiti pll kao 4046 sa tim shematski kao oscilator?

vam svibanj koristiti 2Xpairs kondenzatora na kvarcni igle, ovo zove
dvije točke modulacija ili deviaton na PLL (4046).

Izračun za / - 350Hz dobivate devijacija /-5Hz na 15625

Ako vam je potrebna visoka stabilnost koristiti oscilators ovako.

Marmelado:

What's
your design?Postoji svibanj biti drugih rješenja koji će vam pomoći da, ako smo znali što
je cilj?

Pozdravi,

TurboPC

Iako smo na brojeve ...Evo ITU 624-4
spec. koji specificira neke brojeve telefona za PAL-BGHI, PAL-M, PAL-M, NTSC i tako dalje ...uključujući učestalost tolerancije ...

Bok svima,

Sam sagradio genlock na 15625 Hz sur TV digitalizacije pomoću ELANTEC chip: vidi EL4585C.It's distribuirati po Radiospares

možete koristiti LC oscilator varicap ili Quartz varicap.

Sretno

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back