120 MHz band pass filter dizajn - pomoć molim

D

davicente

Guest
Ja dizajniran i simulirano 120 MHz (BW3db = 21 MHz) pojasni filtar s ciolcraft i temex S-parametri slika, ali kad sam napravio PCB, odziv filtra je sasvim drugačija od one koje sam dobio tijekom simulacije s mikrovalnom uredu . Sam napravio loše simulacije? Trebam li se osloniti na S-parametara iz coilcraft i temex? Hvala unaprijed. Arevalo

Na tim frekvencijama dodatni kapacitet PC jastučići i tragove, kao i induktivitet postati značajan trag. Ako to nije na PC ploče još uvijek postoje slični parasitics. Pokušajte simulaciju opet s bilo procjena vrijednosti tih parazitskih ili još bolje uključuju izgled pc odbora u vašem simulacije.

Davicente, pokušati uključiti u simulaciji tolerancijama elemenata. Filtar je relativna uskopojasni i vjerojatno osjetljiv na odstupanja. Ja dont znati kako vaše filtre izgleda, ali u vašem slučaju, bolje je koristiti filtar s rezonatora umjesto kanonskom obliku jedne - možete dizajnirati takav fiter sa istim induktora. Pogledajte N / u / h / e / r / t / z web stranica. Tu možete naći F_I_L_T_E_R Solution 9.0 demo, sposobnu za projektiranje filtara s identičnih rezonatora. Najbolji od sreće, STO

ne samo vaš filter se sastoji od RLC ili sam ga aktivno?

Hi Stoyanov ja ne mogu naći stavku filter rješenja za dizajn BPF sa istim rezonatora. Kako mogu koristiti ovu značajku? Pozdrav

Mislim 120MHz filter je lako oblikovati s LC komponenti. prije nego što ga oblikovati, morate odrediti koji tip i niz filtera. tijekom obrade debug, trebate ispuniti svaki korak po korak blok.

Želim dizajn bandpassfilter na FR4 PCB 1.6mm thickness.The rasponu između 70Hz i 200Hz 30kHz.Cutoff učestalost i 10kHz. Pls savjetovati me koji tip kondenzatora koji će se koristiti kao što je navedeno u nastavku: 1. 220nF 2. 100nF 3. 470uF

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back