1 * 512M VS 2 * 256M DDR RAM-a?

D

davyzhu

Guest
Hi all,
Želim kupiti novi PC.I 1 * 512M i 2 * 256M DDR RAM-a, kojim bolje?
Iz aspekta performansi i zašto?

Bilo koji sugestija bit će poštovati!

Srdačan pozdrav,
Davy
Last edited by davyzhu dana 13. lipnja 2005 9:37, edited 1 time in total

1 * 512M je jeftiniji od 2 * 256M .. So go za 1 * 512M, ako si možete priuštiti ..

kad speed gledišta bolje kupiti 1 * 512MB RAM-a.
2 * 256 će smanjiti ur performanse.
ali ako u lice problem će se u labav 512, ali ako u Platite 2 * 256 onda će se u labav samo jedan po jedan.
napokon moja ideja je kupiti 512 * 1.je dobar

Bok,
1 * 512 je bolji zbog CPU komunicirati sa 1 uređaj je brže nego sa 2, a većina računala imaju dva utora za DDRAM ako ste koristiti 2 * 256 te monopolise oba utora, ako se koriste 1 * 512 možete u budućnosti dodati ostali DDRAM!

AZE.

Osobno, s 1 ili 2 modula, speedwize, ne bi trebalo praviti razliku.Kontrolor memorija rade u isto vrijeme na svim modulima.Vrijeme je čekati iz modula ne 'dodati-up'.

Gdje da će doći kasnije je lak za baratanje ako želite dodati memoriju.Ako imate samo 2 utora za primjer, a vi imati 2 modula od 256MB, a zatim, dodajući memorija će uključivati gubitak 256M modul.Dakle, ako želite izvršiti nadogradnju na 1GB, i dodati još jedan 512MB, ako su svi utori uzme, morat ćete uklonite jedan od njih 256MB modul, Science završio sa 768MB (256MB 512MB).Ako počnete sa jednim 512MB, onda, to je lako dodati više memorije.

Osim toga, ako je jeftinije kupiti 1 512 od 2 512, tada je očigledan izbor.

Jedno razmišljanje ti mogao je ako nadogradite svoj sustav kasnije, lako je uzeti jednu 512MB memorije koji želite dodati na svoj novi odbora, ali u praksi nikad nisam vidio memorije tehnologije koje traju dovoljno dugo.Ex: Imam lijepo DDR-266 na moj sistem.To je bio vrh crta kad sam ga baught.Ali čak i da imam 512, ne bih to prenijeti na novi sustav koji podržavaju DDR, 400 ili 533!

Hi davyzhu,

To ovisi o mainboard i CPU-a.Imam dva Athlon XP64 sustava, od kojih oba mogu raditi dva DIMM's paralelno (tzv. dual channel), čime se povećava memorijsku propusnost prilično puno.Zajednice radit će sa samo jednom, ali ne tako brzo.

Ne znam koliko je to stvarno čini razliku u stvarnom svijetu.Ako razmišljate o sustavu kao što je ovaj, pročitati neke recenzije o memoriji benchmarking.

MSI K8N Diamond mobo, Athlon64 3500 CPU, 2 štapići x 1GB Corsair RAM-a.

FoxyRick.

Kupi 1 * 512, jer na taj način bit ćete u mogućnosti da na kraju staviti
više RAM-u!Obično su samo 3 ili 4 utora RAM.Ako kupite
2 * 256 možete dobiti samo 768MB (3-slots) ili 1512MB (4 utora).PS Pazite da kad "gore razreda" na 512 da oni ne daju
li 2 * 256.

Mislim da je njihov rad će biti isti.

ali zato ima ograničenu mainboard memorijska utora,

ako koristite 1 * 512M, možete povećati računala

memorije kapaciteta u budućnosti.

srdačan pozdravdavyzhu wrote:

Hi all,

Želim kupiti novi PC.
I 1 * 512M i 2 * 256M DDR RAM-a, kojim bolje?

Iz aspekta performansi i zašto?Bilo koji sugestija bit će poštovati!Srdačan pozdrav,

Davy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back