šuma

C

chunlee

Guest
što je standardna temperatura koje se obično koriste za izračunavanje šuma niskog šuma pojačala?hvala ...

Standardna referentna temperatura u izračunima buke je sobna temperatura = 17C = 290K
Pozdravi,
IanP

Hi, JA stvarno misliti referentne temperature - "sobna temperatura" je 27 * C (oko 300 * K)!
Regards, Mircea

za LNA šuma, obično se koriste ono standardno temperatura?17 ili 27 celcius?
hvala.

Zapravo:

25C = 298.15K i 290 K = 16,85 C.
Mislim da postoji konfuzija ovdje, 25C je uvijek bila smatra soba
temp.No, zbog 25C = 298 K neke ljude zaobliti kako bi
290 umjesto 300 K.

16,85 C ~ 17 C je "cool" temp, ja bih rekao premala za sobu
temp.

Za riješite dilemu ići Google i upišite:
25C buke
zatim učinite isto sa
290K buke
i naći ćete odgovor ..
Pozdravi,
IanP

Ispravna definicija Noise Figure je kako slijedi: (Od moje bilješke naravno predavanje prof A. Atalar)F (Noise Figure) specificira degradiation u omjer signala i šuma od ulaza do izlaza, ako je ulazni šum na 290K.Ova definicija ispravlja pogrešno odnos s F i SNR, navodeći da je ulazni šum trebao biti na 290K.Za druge temperature, temperatura učinkovit izračun je potrebno.

290K razlog zašto je standardna temperatura nije to je blizu sobne temperature, ali proizvod T0 = 290K s Boltzman konstanta k = 1,38 E-23 daje 400,2 E-23 što je vrlo korisno za ruku kalkulacije itd. Ovaj komentar o T0 = 290K također pripada prof A. Atalar.

Hvala za sve.

želim to izračunati moj LNA šuma pomoću hspice.formula koja ja iskorišten je kao ispod:

NF (dB) = 10 log (1 (inoise * inoise) / (4kT * Rs))

Rs je izvor impedancije, inoise je ulazni šum referenca struje koje mogu dobiti putem. Buke analiza pomoću hsipce (inoise ne uključuju buke generirani od strane RS).

NF je ona formula gore točno?Dodano nakon 3 minute:sorry ...neke ispravke ...inoise je ulazni napon referentne buke
(koji može prikazati u izlazni listing varalica koristeći. ispis AC inoise naredba)

Za pojačala:

F = (k * T0 * B * Ga Nn ) / (k * T0 * B * Ga) = 1 Nn / (k * T0 * B * Ga)

gdje je F: šuma
k: Boltzman konstanta 1,38 E-23
T0: 290K
B: širina pojasa
Ga: dobitak na raspolaganju
Nn: unutarnje buke pojačala, fiktivna ulazni šum

Nn = k * Te * B * Ga

Te gdje je: izmišljeni ulaz temperatura šuma

Tako equavalently F = 1 Te/T0

Zašto koristiti temperatura šuma i ne koriste 50 Ohm za karakterizaciju šuma.

Temperatura šuma je bolji način za napraviti stvari kad različite dijelove sustava su na različitim temperaturama.Na primjer, ako imate satelitsku antenu pokazujući na nebo, temperatura šuma antene i prilično je niska.LNA spojeni na Internet ima buke mjereno na sobnoj temprature.Na taj način pokušati izračunati na snazi šuma.Naći ćete da je mnogo lakše ako ga učiniti temperatura šuma.

Mnogi radovi dobro opisati Noise Noise Figure and Temperature.Predlažem Agilent 57-1.To je lako razumjeti, vrlo precizne, exaustive a to je često spominje od drugih radova.
Teme kao što biste = 290K (po definiciji), NF vs itd. Te su duboko raspravljali.

chunlee wrote:

Hvala za sve.želim to izračunati moj LNA šuma pomoću hspice.
formula koja ja iskorišten je kao ispod:NF (dB) = 10 log (1 (inoise * inoise) / (4kT * Rs))Rs je izvor impedancije, inoise je ulazni šum referenca struje koje mogu dobiti putem. Buke analiza pomoću hsipce (inoise ne uključuju buke generirani od strane RS).NF je ona formula gore točno?
Dodano nakon 3 minute:
sorry ...
neke ispravke ...
inoise je ulazni napon referentne buke

(koji može prikazati u izlazni listing varalica koristeći. ispis AC inoise naredba)

Quote:

F = 1 i Fe Fe je jednakaFe = vnoise ^ 2 / (4 * k * T0 * Rs * B)

chunlee wrote:Quote:

F = 1 i Fe Fe je jednakaFe = vnoise ^ 2 / (4 * k * T0 * Rs * B)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back